Şantierele din Bucureşti mută traficul printre blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii bucureşteni au învăţat că tranzitarea bulevardelor pe care se lucrează înseamnă timp pierdut şi bani în plus pentru repararea maşinilor. Aşa că au inventat noi trasee, prin

Şoferii bucureşteni au învăţat că tranzitarea bulevardelor pe care se lucrează înseamnă timp pierdut şi bani în plus pentru repararea maşinilor. Aşa că au inventat noi trasee, prin spatele blocurilor sau chiar pe trotuar.

Restricţionarea traficului pe şoseaua Colentina i-a încurcat pe mulţi şoferi care vin dinspre Moldova spre Bucureşti sau ies spre zona de nord-est. Intersecţii ca Doamna Ghica sau Obor au ajuns de netrecut. Aşa că numeroşi posesori de maşini au inventat noi trasee.

Aleile mărginaşe, norocul şoferilor

O astfel de variantă, care face legătura între şoseaua Fundeni şi ieşirea spre Afumaţi, fără a mai tranzita şantierul de pe Colentina, este strada Moroieni. Aceasta se înfundă puţin după depoul de tramvaie, însă cunoscătorii folosesc altă stradă al cărei nume nu este prea cunoscut, Banu Nicolae. Cu acest artificiu, şoferul grăbit ajunge din Fundeni direct la pasajul care trece din Capitală spre Voluntari.

Intersecţiile mari, blocate de dimineaţa până seara

Micile improvizaţii şofereşti nu pot ocoli marile noduri de circulaţie. La Obor se aşteaptă chiar şi 10 minute, iar la Doamna Ghica şi Fundeni, conducătorii auto au nevoie de răbdare şi tutun. Pentru că o bandă de mers este tot timpul ocupată cu utilaje, iar alta cu indicatoare, mulţi şoferi caută rute ocolitoare prin strada Petricani, însă strada Doamna Ghica, şi aşa aglomerată, se umple de maşini care circulă bară la bară. O altă variantă care a devenit aglomerată peste noapte este strada Maior Băcilă, folosită de şoferi pentru a face legătura între Colentina şi Fundeni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite