Şansă pentru pacienţii cu infarct miocardic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şansă pentru pacienţii cu infarct miocardic
Şansă pentru pacienţii cu infarct miocardic

În clinica inaugurată oficial azi operează nouă medici din cele mai bune clinici de la Târgu-Mureş.

Pacienţii care au suferit infarct miocardic au de azi dimineaţă o şansă în plus la viaţă. Cazurile grave ajung rapid la Spitalul Judeţean şi, după o evaluare a echipei medicale de gardă, sunt trimise la centrul Clinicco, de pe Strada Şcolii.
Centrul medical are încheiat un contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, în virtutea căruia costurile intervenţiilor sunt suportate de stat, iar pacientul salvat nu trebuie să scoată niciun leu din buzunar. În plus, centrul medical este singura clinică particulară din ţară care a primit acreditare de la Ministerul Sănătăţii pentru a rezolva în sistem de urgenţă cazurile extrem de grave de infarct miocadric acut.
Protocol cu autorităţile
Intervenţiile de acest gen se fac cu maximă rapiditate, iar echipele medicale sunt în permanenţă pregătite să intervină la cazurile grave. „Pentru asigurarea celor mai bune condiţii de preluare şi transport a pacienţilor, am încheiat un protocol cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov, dar şi cu serviciul SMURD local şi naţional. Potrivit acestui protocol, care deja este operaţional, orice caz care are nevoie de asistenţă de urgenţă ajunge la noi în mai puţin de două ore.
Pacienţii preluaţi de Ambulanţă sunt duşi mai întâi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, unde li se pune diagnosticul şi apoi sunt aduşi la noi. În prima lună de funcţionare am avut nouă cazuri de infarct miocardic acut rezolvate aici prompt, ceea ce înseamnă nouă vieţi salvate”, spune Oana Crăciun, reprezentantul clinicii private.
Clinică la standarde occidentale
Centrul medical Clinicco este conceput ca un spital privat, specializat în domeniile cardiologie intervenţională şi protetică ortopedică. Este o clinică de lux  cu o echipă de medici primari cardiologi şi ortopezi de „primă mână“,  de la Institutul de Boli Cardio-Vasculare şi de la Clinica de Ortopedie din Târgu Mureş.
Cei cinci medici cardiologi şi doi ortopezi, asistaţi de doi anestezişti, au la dispozitie trei săli de opreraţie dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Spitalul are o capacitate de 35 de locuri - în rezerve cu unul sau două paturi şi încă 10 paturi în secţia de Terapie Intensivă.
Condiţii de lux
Fiecare salon al centrului medical Clinicco are grup sanitar propriu, televizor, aer condiţionat şi un sistem integrat de chemare a personalului de către pecient.
Clinica de pe Strada Şcolii se adresează pacienţilor din toată ţara, pacienţi care suferă de afecţiuni cardiovasculare sau de invaliditate, datorate bolilor şoldului sau genunchiului.
Investiţie de 4.000.000 euro
Reprezentanţii centrului medical spun că valoarea totală a acestei investiţii se ridică la nivelul sumei de patru milioane de euro. Echipamentele din dotarea instituţiei permit efectuarea unor intervenţii complexe, ca montarea unor stenturi, a unor sisteme de resincronizare cardiacă, stimulatoare si defibrilatoare cardiace şi urmărirea, interogarea şi reprogramarea acestor sisteme. De asemenea, la Clinicco se fac artroplastii de genunchi şi şold. Bolnavii care suferă de afecţiuni cardiovasculare sau boli ale şoldului sau genunchiului şi care nu au urgenţe majore din categoria celor tratate gratuit, trebuie să se prezinte la spitalul privat cu un bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist. Mai este nevoie de adeverinţa de salariu vizată de Casa Asigurărilor de Sănătate sau cuponul de pensie, precum şi de  toate analizele ce reflectă istoricul bolii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite