Dacia Rondo, un Sandero cu două uşi în clasa mini?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza financiară pare să dea frâu liber imaginaţiei pasionaţilor de automobile. Mai nou, fourmiştii şi iubitorii automobilului dau ca sigur faptul că Renault, proprietarul Dacia, vrea să arunce în lupta pentru cote de piaţă un Sandero de mici dimensiuni în clasa maşnilor destinate exclusiv tarficului din marile oraşe aglomerate.

Chiar dacă este greu de crezut, criza financiară are şi părţile ei bune. Una dintre ele ar fi o semnificativă reducere de preţuri la maşini, iar o alta, investiţia în dezvoltarea de noi modele. Şi cum, pentru a supravieţui pe o piaţă în plină expansiune eşti nevoit să recurgi la tot mai multe modele, Renault pare că este pregătit să arunce în luptă o variantă de Dacia care să concureze cu maşini precum Mercedes Smart sau tripleta Toyota Aygo, Citroen C1 şi Peugeot 107.

Una dintre mişcările logice este aceea de intrare pe piaţa maşinilor de oraş, la preţuri şi mai mici decât cele practicate acum pentru modelele cu dimensiuni de clasă compactă sau mică. Dotată cu un motor de 0,9 litri, aflat deja în dezvoltare în cadrul grupului Renault, o Dacia cu două locuri la un preţ foarte mic s-ar dovedi o soluţie ideală pentru transportul urban, fiind o alternativă ieftină de trecere la viitoarele maşini electrice.

Un user de pe forumul PlaneteRenault îşi imaginează cum ar putea arăta o asemenea maşină folosindu-se de designul actualului Sandero, chiar dacă numele de Rondo folosit de acesta pentru a denumi noul model nu este foarte original, pentru că aceeaşi denumire o mai foloseşte şi constructorul auto Kia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite