Sandalele, risc de cancer de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Britanică de Dermatologie atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă încălţămintea de vară Sandalele şi papucii de plajă, vedetele sezonului estival,

Fundaţia Britanică de Dermatologie atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă încălţămintea de vară

Sandalele şi papucii de plajă, vedetele sezonului estival, favorizează apariţia cancerului de piele, avertizează medicii britanici.

Puţini dintre cei care folosesc papuci de plajă sau sandale se gândesc să-şi aplice pe picioare o cremă cu un factor de protecţie solară, fapt recunoscut şi de către Fundaţia Britanică de Dermatologie.

Potrivit dr. Anthony Hontos, de la clinica medicală "Foot and Ankle" din Londra, cremele cu factor de protecţie solară trebuie aplicate pe toată suprafaţa corpului, nu numai atunci când mergem la mare, ci ori de câte ori ne expunem corpul la ultraviolete.

Atenţie la aluniţele din talpă!

"Baretele papucilor lasă descoperită o suprafaţă mare de piele, pe care nimeni nu se gândeşte să aplice cremă antisolară. Această zonă a piciorului este foarte sensibilă la soare, din cauză că pielea este foarte subţire, dar şi pentru că aproape un an nu a venit în contact cu soarele", a precizat dr. Hontos.

Specialistul spune că modificările canceroase la nivelul piciorului (aluniţe sau vânătăi) sunt trecute deseori cu vederea.

Picioarele, prima ţintă a ultravioletelor

"Cele mai multe persoane merg la dermatolog pentru examinarea aluniţelor existente pe diferite părţi ale corpului, însă uită să le analizeze şi pe cele apărute pe picioare.

Cancerul de piele poate apărea pe talpă, deasupra acesteia, între degete sau chiar sub unghii. Modificarea dimensiunii sau sângerarea aluniţei este un prim semn care anunţă cancerul de piele", a adăugat dr. Hontos.
Medicul britanic le recomandă persoanelor care poartă sandale sau papuci de plajă să-şi protejeze şi picioarele de efectele nefaste ale soarelui.

Prof. John Hawk, de la Fundaţia Britanică de Dermatologie, împărtăşeşte şi el opinia colegului său, dr. Hontos: "Mulţi oameni îşi neglijează picioarele atunci când se expun la soare. Ceea ce nu ştiu este însă faptul că, în timpul acestei expuneri, picioarele primesc cea mai ridicată cantitate de radiaţii ultraviolete". Medicii recomandă să alegem creme cu factor de protecţie solară mai mare de 50 (SPF + 50).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite