San Francisco cere destituirea preşedintelui şi vicepreşedintelui SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

că a implicat Statele Unite în război, a autorizat torturarea prizonierilor, a tolerat ascultarea convorbirilor cetăţenilor americani şi a dat greş în operaţiunile de salvare care au urmat

că a implicat Statele Unite în război, a autorizat torturarea prizonierilor, a tolerat ascultarea convorbirilor cetăţenilor americani şi a dat greş în operaţiunile de salvare care au urmat trecerii uraganului Katrina pe coasta de est a ţării. Documentul cere Congresului american să deschidă o anchetă completă asupra infracţiunilor atribuite administraţiei Bush şi să ceară socoteală celor vinovaţi, urmărindu-i în justiţie sau iniţiind proceduri de destituire a acestora.
Documentul cere reprezentanţilor democraţi ai statului California să facă tot posibilul pentru a influenţa Congresul, organizând reuniuni, petiţii sau campanii de promovare a acestei iniţiative. Rezoluţia a fost adoptată cu majoritate de voturi, însă nu are caracter coercitiv asupra reprezentanţilor statului în Congres.
şeful Casei Albe ştia că digurile de la New Orleans vor ceda
Preşedintele american George W. Bush a fost prevenit de Agenţia Federală pentru Gestionarea Crizelor (FEMA) de amploarea ciclonului Katrina, care a lovit oraşul New Orleans, potrivit unor întregistrări video exclusive difuzate miercuri de agenţia de presă Associated Press.
Directorul FEMA de la acea vreme, Michael Brown, apare în aceste înregistrări, afirmând că ciclonul va fi "enorm", în cadrul unei videoconferinţe cu preşedintele Bush şi cu ministrul pentru securitate internă, Michael Chertoff, la data de 28 august, înainte de producerea dramei. Brown i-a mai spus preşedintelui că "superdomul se află la circa 3,6 metri sub nivelul mării şi nu ştie dacă acoperişul este conceput pentru a rezista la un ciclon de categoria 5". Din aceeaşi înregistrare reiese că şeful Administraţiei fusese informat, cu o zi înainte ca uraganul Katrina să lovească New Orleansul, că digurile din oraşul ar putea ceda. Primarul New Orleansului, Ray Nagin, a afirmat că a fost şocat de înregistrarea video, care contrazice o declaraţie pe care preşedintele a făcut-o la patru zile după uragan. "Nu cred că cineva a anticipat ruperea digurilor", spunea Bush atunci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite