Samorost, un joc de aventuri gratuit pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samorost e un joc "adventure", creat de cehul Jakub Dvorsky, cu o grafică absolut încântătoare: o combinaţie de desen naiv cu spaţii suprarealiste,într-o acţiune plasată într-un univers

Samorost e un joc "adventure", creat de cehul Jakub Dvorsky, cu o grafică absolut încântătoare: o combinaţie de desen naiv cu spaţii suprarealiste,într-o acţiune plasată într-un univers aproape psihedelic. Dvorsky a creat primul Samorost în 2003, fiind încă student la Academia de Artă, Arhitectură şi Design din Praga. Între timp, a fondat agenţia "Amanita Design" (nume inspirat de o familie de ciuperci otrăvitoare) şi a lansat Samorost 2, o continuare bine primită a jocului. Personajul principal este un pitic cu cizme cafenii a cărui călătorie prin spaţiu trebuie să o ghidaţi. În primul capitol, extratereştrii răpesc câinele simpaticului gnom, iar rolul vostru este să îl ajutaţi să şi-l recupereze.

Cel de-al doilea capitol se poate achiziţiona de pe internet contra sumei de 6,90 $. Fiecare nivel conţine "puzzle"-uri care trebuie rezolvate pentru a avansa, iar cheia stă în a accesa anumite obiecte, personaje sau locaţii pentru a le activa. Rezolvarea jocului cere îndeplinirea mai multor acţiuni într-o anumită ordine sau încadrarea într-o anumită limită de timp. Indiferent ce opţiuni alegeţi la începutul jocului, drumul pe care sunteţi are în final o rezolvare.

Un joc premiat în repetate rânduri pentru calitatea graficii

Planeta pe care locuieşte personajul şi universul prin care călătoreşte el sunt exemple ale graficii speciale propuse de designerul jocului, iar fundalul sonor al întregii poveşti este de o excelentă calitate. "Samorost" a fost nominalizat la categoriile "Best Web Browser Game" şi "Excellence In Visual Art" (excelenţă în arte vizuale) la "Festivalul de jocuri independente" în 2007 şi a câştigat premiul pentru cel mai original sunet la festivalul "Flashforward Film" în 2006. Criticii au încadrat în repetate rânduri jocul în categoria artei interactive, şi nu a simplului, divertisment datorită calităţii deosebite a imaginii. Accesaţi www.samorost.net şi vă va fi greu să vă mai dezlipiţi de calculator.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite