Salvia vindecă psoriazisul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută în popor sub numele de jaleş, salcâm boieresc sau şalet, salvia este una dintre cele mai folosite ierburi pe mapamond. Planta conţine tanin, răşină, ulei volatil şi un

Cunoscută în popor sub numele de jaleş, salcâm boieresc sau şalet, salvia este una dintre cele mai folosite ierburi pe mapamond. Planta conţine tanin, răşină, ulei volatil şi un principiu amar.

De asemenea, în frunzele proaspete sunt depozitate cantităţi semnificative de vitamina A şi C. S-a constatat că salvia măreşte capacitatea de concentrare, întăreşte memoria şi limpezeşte ideile.

Fitoterapeutul Eric Favre consideră că această plantă are proprietăţi antiseptice (eficientă în infecţii şi inflamaţii respiratorii); astringente (recomandată în tratamentul hemoragiilor şi indigestiilor) şi depurative (eficientă în tratarea acneei, a afecţiunilor tumorale şi a psoriazisului).

Mod de preparare

Infuzia: o linguriţă de plantă şi 250 ml apă clocotită se infuzează timp de cinci minute. Ceaiul se bea neîndulcit, zilnic câte două căni.

Decoctul: se prepară din două linguriţe rase de plantă uscată, fierte timp de cinci minute, în 250 ml apă. Această cantitate se bea de-a lungul zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite