"Salvatorul" lui Hayssam, Tartoussi Mustafa, propus pentru arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Procurorii au propus arestarea armatorului navei Iman T, Tartoussi Mustafa, acuzat că l-ar fi ajutat pe Omar Hayssam să fugă din ţară. Tartoussi a avut interdicţia de a părăsi ţara

>> Procurorii au propus arestarea armatorului navei Iman T, Tartoussi Mustafa, acuzat că l-ar fi ajutat pe Omar Hayssam să fugă din ţară. Tartoussi a avut interdicţia de a părăsi ţara începând cu data de 9 august 2006 până pe 12 noiembrie 2007, când instanţa de judecată a revocat această măsură.

Anchetatorii au solicitat arestarea armatorului navei Iman T. invocând practicile CEDO, dar şi considerente legate de egalitatea de tratament juridic bazată pe necesitatea existenţei unei măsuri preventive menite a asigura celeritatea procesului penal în contextul în care Omar Mahmoud şi Omar Mukhles au instituită până la data de 1.12.2007 măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

De asemenea, procurorii susţin că au indicii că Tartoussi Mustafa intenţionează să fugă din România. Tartoussi Mustafa şi fraţii lui Hayssam, Mukhles Omar şi Mahmoud Omar, au fost trimişi în judecată pentru înlesnirea ieşirii din ţară a sirianului. În acelaşi dosar, Hayssam este acuzat de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Curtea de Apel Bucureşti va discuta pe 10 decembrie a.c. mandatul de arestare solicitat de procurori pe numele lui Tartoussi. (Liliana Năstase)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite