Cu Salvarea la nunţi şi la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din pricina caniculei, echipajele Salvărilor pot fi întâlnite în ultimele zile în cele mai neaşteptate locuri. Căldura excesivă creşte şi pericolul apariţiei unor boli Efectele

Din pricina caniculei, echipajele Salvărilor pot fi întâlnite în ultimele zile în cele mai neaşteptate locuri. Căldura excesivă creşte şi pericolul apariţiei unor boli

Efectele temperaturilor-record înregistrate în ultima perioadă se văd nu numai pe stradă sau în spitale, ci şi în sălile de examene sau în primăriile de sector, acolo unde, din ce în ce mai des, echipele de paramedici încearcă să prevină din timp accidentele provocate de caniculă.

Aproape 100 de tinere cupluri şi-au unit ieri destinele la Starea Civilă a Sectorului 2, în faţa rudelor, a prietenilor, dar şi a medicilor de la Ambulanţă. Vasilica şi Nicolae Iorgu, în vârstă de 27 de ani, respectiv 30 de ani, au avut parte de această surpriză imediat după ce au rostit "Da"-ul nunţii la Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

"A venit un medic şi ne-a luat tensiunea!

De şapte ani ne gândeam la detaliile nunţii, dar asta ne-a scăpat din vedere", au glumit mirii. Pentru a preîntâmpina eventualele probleme, şi reprezentanţii Universităţii Politehnice din Bucureşti au luat măsuri speciale, iar o ambulanţă a SMURD Bucureşti a fost prezentă în incinta instituţiei.

Absorbiţi de emoţiile examenului, tinerii aproape că au uitat de caldură şi s-au concentrat asupra subiectelor. "Căldura este poate un motiv de eşec pentru cei care nu au învăţat, dar eu nici n-am avut timp să-mi dau seama de câte grade au fost", a spus Romeo Stroe (18 ani), din Brăila.

"Nu am avut nicio solicitare până acum, însă ne aşteptăm la orice afecţiune care poate apărea din cauza căldurii", a explicat Daniel Danu, medicul de pe ambulanţa SMURD Bucureşti, prezent în incinta Politehnicii.

Meningită, botulism şi intoxicaţii cu nitriţi Potrivit ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, din cauza temperaturilor foarte înalte şi a secetei, autorităţile avertizează populaţia că, în afara unor posibile cazuri de meningită, există posibilitatea să apară şi o serie de alte boli: boli diareice acute, hepatite virale acute, leptospiroze, parazitoze şi intoxicaţii cu nitriţi, ca urmare a utilizării surselor de apă nepotabile şi a scăldatului în zone interzise, toxiinfecţii alimentare, precum şi salmoneloze şi botulism, ca urmare a perisabilităţii unor produse alimentare.

Nicolăescu a mai anunţat sâmbătă, la finalul reuniunii Comitetului interministerial pentru prevenirea şi reducerea efectelor caniculei, că, pe 20 iulie, numărul persoanelor care au apelat la serviciile de urgenţă din spitalele publice a crescut cu 20%, faţă de 19 iulie. Tot din cauza caniculei, vineri s-au înregistrat două decese, ambele în judeţul Ilfov.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite