Salvamarii intră în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamarii din staţiunile de pe litoral vor declanşa maţi, 15 iulie, greva de avertisment ca reacţie la decizia guvernului de a nu le aloca, până la această dată, sumele necesare

Salvamarii din staţiunile de pe litoral vor declanşa maţi, 15 iulie, greva de avertisment ca reacţie la decizia guvernului de a nu le aloca, până la această dată, sumele necesare asigurării acestui serviciu.

De la începutul sezonului estival cei 120 de salvamari muncesc doar pe promisiuni, deşi activitatea lor este reglementată prin lege ca fiind bugetară. Ei au anunţat că pe 15 iulie vor intra timp de cinci zile în grevă japoneză, urmând să poarte banderole albe pe braţ.

Dacă protestatarii nu vor primi un răspuns pozitiv din partea Executivului, plajele rămân fără salvamari de pe 20 iulie.

Potrivit lui George Lipoveanu, şeful uneia dintre firmele care se ocupă cu serviciul salvamar în zona de sud a litoralului, pentru tot sezonul este nevoie de un buget de 1,5 milioane lei, dintre care salariile reprezintă 60.000 de lei lunar.

Singura staţiune unde lucrurile stau ceva mai bine este Mamaia. Aici administraţia a alocat fonduri din bugetul local, urmând să-şi recupereze sumele la rectificarea bugetară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite