Sălile de nunţi sunt „arvunite” până în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii sătmăreni aşteaptă mai bine de un an pentru a se căsători şi, în pofida crizei, cheltuie minimum 15.000 de euro. Noul trend în materie de decor pentru sălile de nunţi sunt penele de struţ în vază, voalul de mireasă deasupra ringului de dans şi umbrelele cu flori.

Pentru un loc liber la una dintre sălile de nunţi din Satu Mare, viitorii soţi aşteaptă mai bine de un an şi jumătate. Cele mai solicitate locaţii de nunţi în Satu Mare sunt restaurantele Melody, Select, Dana, Poiana Codrului, Karisma, Romantic şi Coral, însă la toate acestea, programările se fac cu un an înainte sau în cazuri fericite cu câteva luni.
Spre exemplu, următoarea dată liberă pentru sala mare a restaurantului Melody, cu o capacitate de 400 de locuri, este în octombrie 2010, iar pentru sala mai mică de 150 de locuri, s-ar mai putea face programări în primele sâmbete din ianuarie.

Decorul care dă bătăi de cap

„Singurul cost este preţul unui meniu, în medie de 120 de lei, dar alternează în funcţie de preferinţe, poate fi şi de 200 de lei. Plata personalului este de 150 de lei de persoană, este vorba de un chelner la 30 de invitaţi şi sunt plătiţi tot de miri. În rest, decor, mâncare, băutură, muzică, filmare şi fotograf fiecare îşi aduce după bunul plac şi plăteşte ca atare”, explică Octavian Danciu, directorul hotelului restaurant Melody.
Criza de săli face ca atunci când se anulează o nuntă locul să fie ocupat aproape imediat. „Am avut mare noroc, de fapt îmi pare rău pentru persoana care şi-a anulat nunta din cauza unui deces în familie, dar tare am vrut anul acesta să facem nunta. Bine că am găsit sala disponibilă, era un anunţ în ziar că cedează sala pe data de 13 iunie. Este foarte greu cu programarea unei nunţi”,  spune Sergiu Moldovan, unul dintre însurăţeii norocoşi că şi-a găsit o dată disponibilă.
Un alt subiect delicat pentru viitorii soţi este decorul. „Sâmbăta asta organizez o nuntă la care numai decorul costă 5.200 de lei. Mesele vor avea un aranjament decorativ cu pene de struţ cu beculeţe în vază, iar ringul de dans va avea voal de mireasă din cele patru colţuri spre centru, unde, într-o umbrelă de mireasă, va fi un aranjament floral”, detaliază Marius Pinea, patronul agenţiei de decoraţiuni festive M&D Design.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite