Salariul minim nu poate fi majorat la 750 de lei, în 2010 - patronate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariul minim nu poate fi majorat la 750 de lei, în 2010 - patronate
Salariul minim nu poate fi majorat la 750 de lei, în 2010 - patronate

Salariul minim pe economie ar putea fi majorat în 2010, în condiţii de criză, însă nu la 705 lei, cât era menţionat în ultima formă a proiectului legii de salarizare unitară pentru bugetari, sunt de părere patronatele.

"Suntem convinşi că poate fi realizată o creştere a salariului minim în 2010, chiar şi în condiţii de criză, dar nu cred că nivelul de 705 lei este cu putinţă", a declarat astăzi preşedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Corâci, prezent la discuţiile de la Ministerul Finanţelor Publice pe marginea proiectului legii de salarizare unitară pentru bugetari, relatează Agerpres.

El crede că un nivel de 650 lei pentru salariul minim este acceptabil, mai ales că majoritatea contractelor de muncă pe ramură negociate până acum au deja stabilit salariul minim pentru 2010 la 650 lei.

Corâci a mai spus că, în ceea ce priveşte proiectul de lege, "lucrurile sunt pe un drum bun", iar şi ierarhizarea coeficienţilor de salarizare este "aşezată corect".

Coeficienţii şi ierarhizarea sunt aproape de norma europeană, a spus preşedintele UGIR-1903, care a dat ca exemplu raportul dintre salariul preşedintelui ţării şi cel al unui conferenţiar, care este la fel ca în Franţa sau Italia.

Pe de altă parte, sindicatele, deşi sperau să obţină majorarea salariului minim la 750 lei în 2010, consideră nivelul de 705 lei propus de Finanţe ca fiind absolut rezonabil în condiţiile în care creşterea economică a României în 2010 ar putea fi zero.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite