Salariul minim ar putea creşte din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariul minim ar putea creşte din 2010
Salariul minim ar putea creşte din 2010

Liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat astăzi, la finalul discuţiilor cu şeful Executivului, că primul ministru Emil Boc a insistat asupra ideii majorării salariului minim ca pondere în salariul mediu pe economie. Costin s-a arătat convins că salariul minim va fi mai mare începând cu 1 ianuarie 2010.

"Vorbim de un proiect de lege care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2010 (legea unică a salarizării n.r.), vorbim despre un alt indicator de referinţă - respectiv salariul minim la 1 ianuarie 2010, care este foarte posibil să fie mai mare întrucât şi astăzi, în discuţia avută cu prim-ministrul, acesta a insistat asupra tezei conform căreia salariul minim va trebui să crească în ceea ce priveşte ponderea în salariul mediu pe economie, conform angajamentului asumat de Guvern anul trecut împreună cu patronatele şi sindicatele", a declarat Costin, citat de NewsIn.

Liderul sindical a spus că salariul minim va fi majorat "cu siguranţă" în trimestrul al IV-lea din 2009, după ce vor fi disponibile datele privind evoluţia economiei pe primele nouă luni ale anului şi vor apărea primele prognoze privind evoluţia economiei în 2010.

În ceea ce priveşte modificarea coeficienţilor de ierarhizare, liderul sindical a spus că acest aceasta nu au făcut obiectul discuţiilor de miercuri, urmând ca subiectul să fie abordat după ce Guvernul va aproba legea unică, adică după şedinţa Executivului de săptămâna viitoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite