Salariul comisarului-şef din poliţie etalon pentru toţi bugetarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ani vechime va reprezenta 66 la sută din salariul unui comisar-şef de poliţie, faţă de 49 la sută cât reprezintă în prezent, se arată în proiectul de salarizare a bugetarilor, realizat de

ani vechime va reprezenta 66 la sută din salariul unui comisar-şef de poliţie, faţă de 49 la sută cât reprezintă în prezent, se arată în proiectul de salarizare a bugetarilor, realizat de Ministerul de Finanţe şi obţinut de ziarul Adevărul.
În acest proiect, discutat cu sindicatele din învăţământ, salariul comisarului-şef de poliţie reprezintă baza de calcul pentru celelalte categorii de bugetari. Salariul cercetătorului ştiinţific principal II, al medicului specialist în unităţi clinice şi al conferenţiarului universitar cu peste 40 de ani vechime va fi de 85 la sută din salariul comisarului-şef de poliţie.
Raportat tot la salariul comisarului-şef de poliţie, salariul balerinului de la operă gradul I va reprezenta 61 la sută, faţă de 54 la sută cât reprezintă acum, salariul consilierului II din ministere va reprezenta 58 la sută, faţă de 44 la sută cât reprezintă acum, iar salariul inspectorului de specialitate II din consiliile locale va reprezenta 48 la sută, faţă de 33 la sută cât reprezintă în prezent. Dacă luăm ca exemplu un salariu al comisarului-şef de 2.500 RON/lună şi aplicăm procentelediscutate zilele trecute, ajungem la concluzia că un colonel MApN va încasa în septembrie 2.125 RON/lună, un cercetător ştiinţific principal - 1.900 RON/lună, un medic specialist - 1.650 RON/lună etc. Cât priveşte evoluţia viitoarelor câştiguri salariale ale bugetarilor, aceasta a fost antecalculată, astfel încât creşterile să se raporteze tot la venitul comisarului-şef, ceea ce a stârnit reacţii controversateîn rândul reprezentanţilor salariaţilor din învăţământ. Ei dau ca exemplu categoriaprofesorilor de liceu cu peste 40 de ani vechime, care va avea, în septembrie, 49% din salariul unui comisar-şef (aproximativ 1.225 RON/lună), iar în perspectivă - 66%, adică 1.650 RON/lună. Tot în perspectivă, adică după intrarea în vigoare a Legii salarizării personalului bugetar, se preconizează că cercetătorul ştiinţific principal II, medicul specialist în unităţi clinice şi conferenţiarul universitar cu peste 40 de ani vechime vor avea un salariu lunar de 2.125 RON/lună. Balerinul de la operă cu gradul I va avea 1.525 RON/lună, consilierul II din ministere, 1.450 RON/lună, iar inspectorul de specialitate II din consiliile locale, 1.200 RON/lună.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite