Salariile cuprinse între 600 de lei şi 1.000 de lei ar putea fi scutite de impozit în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariile cuprinse între 600 de lei şi 1.000 de lei ar putea fi scutite de impozit în 2010
Salariile cuprinse între 600 de lei şi 1.000 de lei ar putea fi scutite de impozit în 2010

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, ia în calcul posibilitatea de a scuti, în 2010, angajatorii de plata impozitului de 16% pentru orice majorare a salariilor cuprinse între 600 lei şi 1.000 lei, solicitând o analiză a impactului bugetar privind introducerea acestei măsuri.

"Aş vrea să apreciez extrem de pozitiv atât propunerea patronatelor ca cel puţin pentru şase luni de zile să avem în vedere dacă se poate ca salariul minim să nu crească, perioadă care ne dă nouă o mai mare certitudine pentru aprecieri, după care vom lua decizii, dar cumulat cu acest lucru a fost o propunere pe care noi o luăm în considerare şi personal o apreciez ca fiind pozitivă, de a majora acest salariu, iar  intervalul de creştere până în 10 milioane (lei vechi n.r.) să încercăm să facem o deductibilitate fiscală", a spus Pogea.

Totodată, el a menţionat că un prim efect ar consta în "albirea" salariilor din economie, deoarece "antreprenorii ar mări aceste salarii, iar acestea, nefiind supuse impozitării, nu le-ar mări direct costurile". În plus, pogea a explicat că pentru o persoană cu un salariu de 850 lei, ce urmează să fie majorat la 1.000 lei, patronul va plăti pentru diferenţa de 150 lei numai contribuţiile, mai puţin cota unică de 16%. Până luni, ministrul va analiza propunerea acceptată de sindicate şi patronate, ce ar urma să afecteze 2,5 milioane de salariaţi care au salariul mai mic de 1.000 lei. "Cel mai important lucru este că numărul de salariaţi care vor avea asigurări pentru viitor şi pensii va creşte. Este o propunere corectă, raţională, are o logică. În principal, a fost agreată inclusiv de confederaţiile sindicale. Angajamentul nostru a fost ca, până săptămâna viitoare, să facem un impact, o balanţă netă a acestei propuneri", a mai spus Pogea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite