Vlădescu: Salariile bugetarilor ar putea creşte în medie cu 7%, dacă vor fi concediaţi 70.000 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă aproximativ 70.000 de bugetari vor fi concediaţi, salariile celorlaţi angajaţi din sectorul bugetar vor creşte, de la 1 ianuarie 2010, diferenţiat, în funcţie de grila salarizării unice, în medie cu 7%, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

Funcţionarii buzoieni aşteaptă cu inima strânsă curbele de sacrificiu

Ministrul însă, a explicat că estimarea numărului de salariaţi care trebuie concediaţi, este de peste 100.000 de persoane.

Primarul Ciuhandu câştigă mai bine decât preşedintele Băsescu

"Probabil că discutăm despre câteva zeci de mii de oameni din administraţia locală şi alte câteva zeci de mii de oameni din administraţia centrală. Nu există o estimare pe sectoare, dar peste 100.000 de mii de oameni vor trebuie să iasă din sectorul bugetar, astfel încât să ne putem încadra", spus Vlădescu la Realitatea TV.

Ministrul Finanţelor a explicat că, în momentul de faţă, în sistemul bugetar există 1.360.000 de angajaţi, iar fondul de salarii este de 39 de miliarde. O reducere minimă a numărului de bugetari, cu 70.000, ar putea aduce anul viitor o posibilă creştere cu 7% a salariilor.

Întrebat care este suma economisită în urma reducerii salariilor şi pensiilor, Vlădescu a spus că "anul acesta, pe o jumătate de an, economisim 2% din PIB, adică circa 8 miliarde".

Ministrul Finanţelor nu s-a arătat optimist în ceea ce priveşte estimările pentru 2011: "Anul acesta vom continua să fim în recesiune. Perspectivele pentru anul viitor nu sunt optimiste. Estimarea e că în 2011 vom putea să avem un an de stagnare, de creştere economică între 0 şi 1%. "

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite