Salarii de peste 3.000 de lei la primăria unei comune - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre salariile fabuloase câştigate de angajaţii primăriei dintr-o comună din judeţul Sibiu, topul primelor de Paşti şi „americanii lui Geoană" au fost rezolvaţi de Voicu. Citeşte şi povestea mielului cu punga în cap şi românii vor înapoi la pedeapsa cu moartea.

Salarii de peste 3.000 de lei la primăria unei comune

Angajaţii Primăriei Arpaşu de Jos, o comună cu 3.000 de locuitori din judeţul Sibiu, câştigă, în medie, peste 3.000 de lei pe lună, informează EVZ. În unele cazuri, veniturile nete au ajuns şi la aproape 6.300 de lei într-o lună. Potrivit extraselor de cont făcute publice de administraţia locală, femeia de serviciu a primăriei a primit, în noiembrie 2009, o primă de peste 1.500 de lei, mai mare decât salariului lunar de 1.300 de lei.

Topul primelor de Paşti

Angajaţii cu cele mai mari salarii, cei din domeniul bancar, primesc şi cele mai mari prime de Paşte. Acolo unde se acordă, bonificaţia de miel este fie în bani, fie în salam, navete de bere sau lenjerie intimă. "Primele se acordă în funcţie de cum a fost negociat contractul colectiv de muncă. Valoric, ele pornesc de la jumătate din salariu şi pot ajunge până la un salariu", a declarat pentru Gândul preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, Constantin Paraschiv.

„Americanii lui Geoană" rezolvaţi de Voicu

„Americanii lui Geoană", cărora Cătălin Voicu le-ar fi închis dosarele penale, ar fi persoanele implicate în proiectul agricol „RomAg 98". Printre cei implicaţi s-ar fi aflat şi cumnatul lui Mircea Geoană, care ar fi avizat acordarea unei garanţii guvernamentale de 80 milioane de dolari pentru proiect, scrie România Liberă.

Povestea mielului cu punga în cap

În prima zi de vânzare, oierii adunaţi în Piaţa Ceair din Piteşti îşi aranjează mieii ca la expoziţie, se fălesc cu marfa lor proaspătă şi se ţin de glume. "Suntem mai mulţi noi decât clienţii", spune ştirb unul dintre ei şi râde cu gura până la urechi. Planul la care visează este să îşi dea toţi mieii pregătiţi pentru vânzare, iar preţul să crească odată cu apropierea Paştilor, scrie Jurnalul Naţional.

Românii vor înapoi la pedeapsa cu moartea

Pe român la disperare îl apucă toţi dracii. Conform unui sondaj CCSB, mulţi dintre conaţionalii noştri ar fi de acord cu introducerea pedepsei capitale, expulzarea romilor care ne prejudiciază imaginea în afara ţării şi a ungurilor care vor autonomie. Sondajul realizat la comanda Asociaţiei Pro Democraţia arată că 91% dintre români, care susţin un referendum pe tema reintroducerii pedepsei cu moartea, ar vota pentru acest demers, scrie Cotidianul.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite