Salarii de nababi pentru poliţiştii din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform fişelor fiscale pe 2006, şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj au fost plătiţi regeşte În timp ce angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj câştigă

Conform fişelor fiscale pe 2006, şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj au fost plătiţi regeşte

În timp ce angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj câştigă lunar zeci de milioane de lei vechi, scandalurile şi conflictele în care se folosesc arme de foc, reglările de conturi între diverse clanuri de ţigani sau chiar adevărate războaie de stradă, cum a fost cazul "ţiganiadei" de acum câţiva ani, se ţin lanţ.

Tocmai din aceste motive, Craiova a ajuns să fie cunoscut drept un oraş "sălbatic", în care legea şi ordinea sunt doar nişte biete cuvinte, fără niciun fel de valoare practică, iar singurii poliţişti care mai reuşesc să sperie pe cineva sunt cei de la Circulaţie.

Conform fişelor fiscale pe anul trecut, în topul celor mai bine plătiţi ofiţeri craioveni se află comandanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj şi şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, fiecare dintre ei câştigând în medie peste 65 milioane de lei vechi pe lună.

Abia undeva la mijlocul clasamentului se regăseşte şi singurul general al MIRA din judeţ, Nicolae Popa, capul jandarmilor doljeni. Ineditul top se bazează pe fişele fiscale depuse de instituţiile subordonate MIRA la Finanţele Publice Dolj. În unele cazuri, veniturile pot fi mai mari dacă vreunul dintre ofiţerii superiori menţionaţi desfăşoară activităţi didactice sau este un publicist consacrat.

Capii poliţiei, miliardari legali

Comisarul-şef Georgel Enescu, comandantul IJP şi ofiţerul cu cea mai fulminantă ascensiune în carieră din Dolj, este cel mai bine plătit angajat al MIRA în judeţ. Cu o medie de 89 milioane de lei vechi câştigaţi pe lună, el îi surclasează pe toţi parlamentarii judeţului, dar şi pe colegul său de minister, prefectul Silviu Dumitru.

Privind fişa sa fiscală aflată în custodia Finanţelor Publice, putem observa că, în luna ianuarie anul trecut, Enescu a ridicat de la casieria unităţii 189 milioane de lei vechi, în timp ce în septembrie acelaşi an a câştigat "numai" 130 de milioane. Pe locurile doi şi trei în ordinea veniturilor îi întâlnim chiar pe adjuncţii lui Enescu, comisarii-şefi Nicuşor Badea şi Liviu Ţiulescu.

Primul dintre ei a avut un salariu mediu lunar de 81,5 milioane, în timp ce Ţiulescu a trebuit să accepte un venit cu şase milioane de lei mai mic, adică 75,5 milioane. Una peste alta însă, şi în cazul celor doi ofiţeri superiori se pot observa câteva luni "mai productive": Nicuşor Badea a câştigat în septembrie şi octombrie anul trecut câte 120 milioane de lei, iar Liviu Ţiulescu a primit în septembrie tot 120 milioane de lei.

Unicul general MIRA, în coada topului

În spatele celor trei poliţişti, la o distanţă apreciabilă, se află şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Liviu Răducan. Cu doar două luni mai "fericite", octombrie şi decembrie 2006, atunci când a câştigat cu puţin peste 100 milioane de lei vechi, pentru Răducan, media câştigurilor lunare s-a oprit la 68,3 milioane, exact cât un salariu de ministru din cabinetul Tăriceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite