Salarii mai mari cu 50%, pentru Videanu şi Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De anul acesta, primarul Capitalei, Adriean Videanu, şi viceprimarul Ludovic Orban vor trăi mai bine, pentru că "se spetesc" în problema retrocedării Ordonanţa de guvern, înregistrată cu

De anul acesta, primarul Capitalei, Adriean Videanu, şi viceprimarul Ludovic Orban vor trăi mai bine, pentru că "se spetesc" în problema retrocedării

Ordonanţa de guvern, înregistrată cu numărul 136, din 22 decembrie 2006, care completează Legea 263/2006, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1040 din 28 decembrie 2006.

Aceasta este o nouă modalitate de a face un cadou de Crăciun demnitarilor publici, pentru că ordonanţa semnată de premierul Călin Popescu Tăriceanu le aduce edililor care se ocupă de retrocedări salarii mai mari cu 50%. Astfel, în Bucureşti, unde sunt cele mai multe dosare pe Legea 10/2001 şi Legea 18/1991, edilul-şef Adriean Videanu şi viceprimarul Ludovic Orban sunt primii beneficiari ai "cadoului". Totuşi, din cele 40.000 de cereri de retrocedare, doar 3.352 au fost puse în posesie, 7.000 au primit dispoziţii de primar, adică s-au finalizat, restul fiind în curs de verificare.

Începând cu luna ianuarie a acestui an, cei doi demnitari publici vor încasa încă o jumătate de leafă în plus, oficial denumit "spor de dificultate". Aşa că, primarul general, Adriean Videanu, care are o indemnizaţie de încadrare de 5.830 de lei, va mai primi un "spor de dificultate" de 2.915 lei.

Preşedintele de comisie câştigă 7.200 lei pe lună

Un calcul simplu arată că primarul general va avea venituri cumulate de mai bine de 2500 de euro pe lună, numai din munca de la Primărie. În cazul lui Ludovic Orban (preşedintele comisiei de aplicare a Legii 10 - n.r.), care, pe luna decembrie a anului trecut, avea un salariu de încadrare de peste 4.800 de lei, din ianuarie 2007, îşi va adăuga la veniturile brute încă 2.400 de lei.

De sporul de 50 la sută vor mai beneficia şi primarii de sector, care lucrează, în general, pentru aplicarea Legii 18 din 1991. Indemnizaţiile edililor de sector sunt asemănătoare cu cele ale viceprimarilor generali. Până la începutul acestui an, de venituri suplimentare pentru aplicarea legilor proprietăţii beneficiau o serie de funcţionari, dar nu primarii şi viceprimarii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite