Salarii îngheţate doar în mediul privat - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salarii îngheţate doar în mediul privat - Revista presei interne
Salarii îngheţate doar în mediul privat - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre salariile îngheţate doar în mediul privat, memoriile lui Dinu Cernescu sau despre Pasajul Băneasa. Printre alte subiecte, Poiana Braşov a fost recomandată englezilor pentru preţurile mici, iar mutarea în casă nouă se transformă, în unele cazuri, în coşmar.


Salarii îngheţate doar în mediul privat.

Patronatele susţin că nu pot suporta, cel puţin în primele şase luni ale anului 2010, o creştere a salariului minim de la 600 la 705 lei. România riscă să se întoarcă în timp cu trei ani şi să devină, astfel, singurul stat membru al Uniunii Europene cu două salarii minine pe economie (unul de 705 lei pentru bugetari şi altul mai mic pentru angajaţii din privat), scrie Evenimentul Zilei.

Memoriile lui Dinu Cernescu, regizor. De curând, Dinu Cernescu, al cărui destin a mers mână-n mână cu cel al teatrului românesc vreme de mai bine de 50 de ani, a publicat o carte de memorii intitulată simplu: „Regizor“, ocazie cu care povesteşte despre întâlnirile care i-au marcat cariera, în special cea cu actorul său fetiş, Ştefan Iordache - Hamletul său, potrivit Cotidianul.

Pasajul Băneasa, sub "asediul" lucrărilor. Se iau câteva bucăţi de restricţii, lucrări la pasajul Baneasa, câţiva stropi de ploaie, o mare de maşini, ceva tamponări, câteva "caşchete", niscaiva nervi în trafic şi reţeta numită "aglomeraţie în trafic" vă iese de minune. Mai ales că este făcută după pofta aleşilor noştri, care de vreo doi ani se chinuie în zadar  să termine lucrările la pasajul Băneasa. Ghinion de neşansă! Pănă acum nu ne-am ales decât cu aglomeraţie şi cu tot soiul de interdicţii rutiere, notează Jurnalul Naţional.

Poiana Braşov, recomandată englezilor pentru preţurile mici. Englezii sunt sfătuiţi de o publicaţie britanică să vină la schi în România, în special în staţiunea Poiana Braşov. Motivul: aici sunt cele mai mici preţuri din Europa de Est la capitolul pachete de servicii, de la închiriere a echipamentului la permisele pentru telescaun sau la costul mâncării. Astfel, în urma unui sondaj realizat de Post Office şi preluat de ediţia electronică a ziarului Daily Mail, reiese că preţul unui pachet este de aproximativ 210 euro pe sejur pentru un schior care vine în Poiana Braşov, informează Gândul.

Prizonieri în case de lux.
Mutarea în casă nouă se transformă, în unele cazuri, în coşmar. Proprietarii se trezesc că plătesc utilităţile la suprapreţ. Utilităţi mai scumpe, şicane în legătură cu administrarea bunurilor şi spaţiilor comune şi facilităţi inexistente. Asta li s-a întâmplat multora dintrei cei care şi-au dorit o casă nouă, care şi-au văzut visul transformat în coşmar. Unii au constatat că au dat mii de euro pentru locuinţe mai mici decât cutiile de chibrituri comuniste, alţii au fost nevoiţi să refacă finisajele „în doi peri” lăsate de constructori şi să plătească reparaţii din cauza izolaţiilor proaste, anunţă Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite