Salariaţii de la Aris Arad au cerut intervenţia lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii şi conducerea fabricii arădene de strunguri Aris intenţionează să-i ceară preşedintelui Traian Băsescu să intervină pentru suspendarea titlului de executare silită emis de ANAF,

Salariaţii şi conducerea fabricii arădene de strunguri Aris intenţionează să-i ceară preşedintelui Traian Băsescu să intervină pentru suspendarea titlului de executare silită emis de ANAF, în cazul datoriilor de 28 milioane de lei pe care societatea le-ar avea la stat. Liderul Sindicatului Liber din cadrul Aris, ştefan Lacsan, a declarat corespondentului Mediafax că, în urma discuţiilor pe care le-a avut, ieri, cu autorităţile locale privind situaţia fabricii, s-a decis să se apeleze la preşedintele Traian Băsescu.
"Aceasta este singura cale de moment asupra căreia am convenit cu primarul Gheorghe Falcă, prefectul şi conducerea Consiliului Judeţean, în vederea salvării fabricii", a spus Lacsan. Liderul sindical a explicat că dorinţa salariaţilor şi a patronilor fabricii este ca executarea silită să fie suspendată până la încheierea procesului intentat în 2005 de către juriştii Aris Consiliului Concurenţei.
Cei aproximativ 600 de salariaţi ai fabricii arădene de strunguri au ieşit, ieri, pentru a doua zi consecutiv în stradă, cerând anularea executării silite. Ei spun că nu vor renunţa la protest până când ANAF nu renunţă la recuperarea datoriei.
Oamenii au protestat timp de patru ore, iar lor li s-au alăturat aproximativ 300 de angajaţi ai fabricii de vagoane Astra Călători, care are acţionari comuni cu fabrica de strunguri.
Fabrica are comenzi suficiente şi a făcut angajări de personal în ultimele săptămâni, preluând peste 100 de salariaţi trimişi în şomaj de fabrica de vagoane de marfă Astra-Trinity.
În următoarele luni urmau să se facă alte angajări, însă în cazul executării silite fabrica ar putea da faliment", a mai spus Lacsan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite