Sală de fitness occidentală pentru elevii de la „Papiu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea liceului a utilizat fonduri de 300.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor. Liceenii dornici să-şi păstreze condiţia fizică au posibilitatea să facă sport şi după orele de curs.

Colegiul Naţional „Alexandru Papiu-Ilarian” se poate mândri, începând de astăzi, cu o nouă sală de sport, singura de acest gen de la liceele din oraş. Sala a fost inaugurată în această dimineaţă de conducerea instituţiei de învăţământ, în urma unei investiţii de 300.000 de lei.
Bani au provenit din fonduri guvernamentale şi din cele ale asociaţiei sportive a colegiului. Lucrările au început în luna decembrie a anului 2007 şi au fost finalizate la sfarşitul lui februarie.
Practic, s-a realizat o renovare a fostei săli de sport, căreia i s-au adăugat un spaţiu special amenajat pentru fitness, unul pentru tenis de masă şi un altul pentru gimnastică.
„Am modernizat vechea sală de sport, aducând-o la standarde ridicate. A fost schimbată suprafaţa podelei, am zugrăvit pereţii şi am reamenajat băile aferente. De asemenea, din două foste săli de curs am amenajat o sală de fitness şi una pentru tenis de masă. Încercăm să oferim elevilor noştri condiţii cât mai bune pentru o dezvoltare fizică armonioasă”, ne-a declarat profesorul Simion Bui, directorul colegiului.
Fetele sunt cele mai interesate
Sala de fitness va fi folosită, după spusele profesorilor de educaţie fizică, în special de fete, care sunt mai interesate de aspectul lor, în timp ce majoritatea băieţilor se vor destinde jucând tenis de masă.
Elevii vor putea folosi aparatele atât în timpul orelor de educaţie fizică, cât şi după cursuri. „Mă bucur că avem sală de fitness la liceu, acum va fi mai uşor pentru mine să fac mişcare. În general, încerc să mă menţin în formă, dar cu Bacul pe cap nu prea am timp să merg la sală. Voi rămâne o oră în plus la liceu să fac fitness, ceea ce-i super”, ne-a spus Ioana, elevă în clasa a XII-a.
Sala de fitness este dotată cu aparate pentru dezvoltarea tuturor grupelor musculare, iar pentru tenis de masă au fost achiziţionate două mese, dotate cu fileu, palete şi mingi. Sala de gimnastică e dotată cu saltele noi şi spaliere pe toată suprafaţa. „Este foarte important pentru elevii noştri să aibă un spaţiu de recreere care să le permită descătuşarea dupa cursuri şi, totodată, o dezvoltare corporală normală. Copiii pot face aici sport, indiferent că e vorba de o partidă de tenis de masă sau exerciţii pentru dezvoltarea musculaturii”, ne-a declarat Gligore Doagă, şeful catedrei de educaţie fizică şi sport din cadrul Colegiului „Al. Papiu-Ilarian”.
Investiţii la „Papiu”
Recent, colegiul a investit 50.000 de euro pentru un sistem de securitate a elevilor şi profesorilor. Suma s-a folosit pentru achiziţionarea unui aparat de realizat legitimaţii, aparat foto, calculator cu hardisk special, patru camere video şi pentru un monitor supraveghere a intrării. Pe viitor, numărul camerelor video va creşte la 25, ele fiind montate la fiecare etaj şi în curte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite