Şah cu politică, jocul pensionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum au dat primele raze de soare, pensionarii şi-au făcut simţită prezenţa în parcul bătrânilor, la o partidă de şah, rummy sau de table.

Parcul „Mihai Eminescu” prinde viaţă în fiecare primăvară datorită discuţiilor animate ale vârstnicilor preocupaţi de problemele din Guvern, de la Naţională sau de la scara vecină. Aceştia sunt foarte mulţumiţi că aşa pot scăpa de singurătatea de acasă, întâlnindu-se cu prietenii sau citind presa. Ei spun că sunt mulţumiţi de mesele special amenajate de administraţia locală, unde pot juca şah, table sau rummy.
„Noi, bătrânii, ne bucurăm de căldură pentru că ne face ziua mai frumoasă şi putem să mai ieşim afară, să ne întâlnim cu prietenii, să mai stăm de vorbă şi totodată să facem economii acasă. Oprim căldura şi stăm toată ziua în parc pentru că pensia este mică”, a spus Alexandru Oprişan, pensionar.
Organizează campionate de şah
Pensionarii arădeni au destul timp la dispoziţie pentru a organizea adevărate campionate de rummy, şah sau table. De asemenea, mai stau şi servesc împreună câte o bere rece de la terasele alăturate care sunt deja deshise. “Ne place să venim aici să citim presa, să discutăm ce s-a mai întâmplat prin Arad, că aşa scăpăm de singurătate. Ador să joc şah, deoarece îl practic de la vârsta de 14 ani, atunci când am învăţat de la bunicul meu care era un profesionist desăvârşit în acest sport al minţii”, a mărturisit Gheorghe Vintiloanea.
Poiana lui Iocan de Arad
Parcul Eminescu poate fi considerat şi locul unde se poartă mari discuţii despre politică şi sport. Bătrânii sunt dezamăgiţi şi îngrijoraţi că marea lor iubire, Bătrâna Doamnă, nu scapă de criza în care a intrat. ,,Sunt foarte dezamăgit de ce se întâmplă la UTA, pentru că prin această echipă sportul arădean se putea face cunoscut la nivel naţional”, a declarat Marian Stolojescu, pensionar.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite