Săftoiu şi Atanasiu luptă la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militare despre activitatea purtătorului de cuvânt al preşedinţiei. Atanasiu a fost acuzat de poliţie politică şi că ar folosi Direcţia de Informaţii în scopuri politice, iar PD i-a cerut

Militare despre activitatea purtătorului de cuvânt al preşedinţiei. Atanasiu a fost acuzat de poliţie politică şi că ar folosi Direcţia de Informaţii în scopuri politice, iar PD i-a cerut demisia. Între timp, ministrul a plecat în concediu şi nu a făcut alte precizări privind declaraţia sa. Într-un interviu publicat vinerea trecută de cotidianul Adevărul, Teodor Atanasiu a declarat că are informaţii de la Direcţia de Informaţii Militare, PNL şi din alte surse despre cum "dă pe surse informaţii către presă Adriana Săftoiu".
Contactată telefonic, Adriana Săftoiu ne-a confirmat că a depus plângerea, însă a refuzat să dea alte detalii. Conform unor surse judiciare, Săftoiu a precizat în plângerea depusă la Parchet că Atanasiu nu avea dreptul să dispună sau să accepte culegerea de informaţii despre activitatea ei de consilier prezidenţial, atât timp cât nu a ameninţat siguranţa naţională a României. Teodor Atanasiu răspunde penal în baza Legii privind răspunderea ministerială, în cazul în care procurorii consideră că ar fi săvârşit o infracţiune prin declaraţiile sale, având în vedere că se află în timpul exercitării funcţiei de ministru.

Nicolăescu: "Reglarea activităţilor dintre instituţii în justiţie nu este potrivită"
Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Eugen Nicolăescu, a declarat că reglarea activităţilor dintre instituţii pe calea justiţiei nu este cea mai potrivită. "Dacă există anumite probleme de funcţionare, ar trebui să existe o întâlnire între conduceri. Normal ar fi fost ca reprezentanţii să se întâlnească şi să rezolve problema", a mai spus Eugen Nicolăescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite