Saddam se va legăna în ştreang

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi "Trăiască naţiunea". Pe străzile din Bagdad, irakienii au salutat sentinţa prin focuri de armă. Cei mai mulţi au aşteptat în faţa televizorului verdictul - imaginile de la proces au fost

şi "Trăiască naţiunea". Pe străzile din Bagdad, irakienii au salutat sentinţa prin focuri de armă. Cei mai mulţi au aşteptat în faţa televizorului verdictul - imaginile de la proces au fost transmise de televiziunile din lumea întreagă, însă cu o întârziere de 20 de minute - impus din motive de siguranţă. Saddam mai este judecat în două procese, în care este acuzat de genocid şi crime de război. Comunitatea internaţională a salutat verdictul, dar nu s-a arătat prea încântată de faptul că noile autorităţi de la Bagdad au reintrodus pedeapsa cu moartea. La Bucureşti, autorităţile române au luat măsuri speciale de securitate în zona Ambasadei Irakului, în eventualitatea în care cetăţenii irakieni din România ar organiza manifestaţii în faţa sediului diplomatic.
Amănunte în Actualitate

UE cere Irakului să nu-l execute pe dictator
La închiderea ediţiei, o ştire din Helsinki anunţă că preşedinţia finlandeză a Uniunii Europene a făcut apel la guvernul irakian să nu aplice pedeapsa cu moartea pentru fostul preşedinte irakian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite