Să-i îmbrăcăm pe cei goi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se ştie că tătucul Stalin, ca să-şi impresioneze musafirii, îl păstrase la secţia de propagandă a Kremlinului pe fostul şambelan al Curţii Imperiale, care îi turna cu eleganţă vutca

Se ştie că tătucul Stalin, ca să-şi impresioneze musafirii, îl păstrase la secţia de propagandă a Kremlinului pe fostul şambelan al Curţii Imperiale, care îi turna cu eleganţă vutca în pahar, îi desfunda luleaua cu futacul şi îi lustruia ciubotele cu gesturi senioriale.

În stilul nostru românesc de a pune pe butelcuţa cu poşircă o etichetă pe care scrie "vin nobil", Prinţul Duda a fost şi el scos la înaintare pe vremea lui Năstase, ca să facă lobby prin tufişurile Europei şi prin debaralele caselor regale.

Mare amator de brâncuşi proaspeţi, colecţionarul pesedist n-a avut pic de trac în a selecta din argintăria vechilor familii valahe exact tinicheaua văxită cu aurolac şi ştanţată pompos "Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen". Din bugetul României s-a alocat atunci peste un milion de euro, pe care reprezentantul oficial al guvernului să-l pape ba cu linguriţa, ba cu polonicul, în cadrul unor "angajamente publice".

Nici nu se răcise bine cadavrul politic al lui Năstase, şi Alteţa Sa a şi început să bîzîie în curul calului liberal. În loc să-l trimită la plimbare şi să-l acuze că a traficat cerneală în loc de sînge albastru, actuala guvernare a preluat greaua moştenire, astfel încît domnul Duda, căruia îi ciugulesc din palmă patru consilieri personali, a mai primit un milion de euro în plus la şedinţa Executivului de miercurea trecută.

Dacă n-am şti că în urma retrocedărilor către tata-socru ginerică moşteneşte o avere de cîteva sute de milioane de euro, poate că ezitările actoraşului de mîna a doua între rolul de prinţ şi cel de cerşetor ne-ar fi provocat doar o simplă greaţă.

Însă insistenţa de neam prost cu care ipochimenul doreşte să participe, în continuare, la talk-show-uri şi excursii de plăcere în străinătate pe banii contribuabilului are efecte de-a dreptul vomitive.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite