GDF SUEZ Energy România: Ar putea dura cinci ani până la exploatarea gazelor din Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
GDF SUEZ Energy România: Ar putea dura cinci ani până la exploatarea gazelor din Marea Neagră
GDF SUEZ Energy România: Ar putea dura cinci ani până la exploatarea gazelor din Marea Neagră

Directorul Direcţiei Tranzacţii corporative de energie al companiei GDF SUEZ Energy România, Cristian Dandu, a declarat joi pentru NewsIn că grupul este interesat să comercializeze gazele ce ar putea fi extrase din Marea Neagră dar că se poate vorbi de extracţie abia peste cinci ani.

Citiţi şi:


"Suntem interesaţi să negociem cu orice companie care ar putea exploata gaze în Marea Neagră, fie că e vorba de Sterling Resources sau Romgaz. Însă ar putea dura patru-cinci ani, cel puţin, până să vorbim de gaze extrase din zona maritimă. Întâi de toate, Sterling Resources trebuie să îşi clarifice situaţia de acolo. Apoi, urmează investiţiile, care durează câţiva ani propriu-zis", a spus Cristian Dandu.

"În funcţie de evoluţia preţului de import al gazelor şi totodată a procentului gazelor importate în coşul lunar (care acum e 10%), vom vedea ce solicitare vom face Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Gazelor (ANRE), începând cu 1 ianuarie 2010. Încă nu putem spune dacă vom cere sau nu o mărire a tarifelor", a adăugat reprezentantul GDF SUEZ Energy România, fosta companie Distrigaz Sud.

Directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, declara la 4 februarie că E.ON România negociează cu Sterling Resources pentru a achiziţiona gaze posibil extrase de această companie din platforma continentală din Marea Neagră. La rândul său, vicepreşedintele Sterling Resources Ltd, Stephen Birrell, a declarat în luna iulie pentru NewsIn că Sterling Resources a primit mai multe oferte de la companii care vor să achiziţioneze gaze ce ar putea fi extrase de compania canadiană din platforma continentală din Marea Neagră, din perimetrele concesionate acesteia.


„Marea Neagră are rezerve uriaşe, care vor fi principala sursă a Europei“, a spus preşedintele companiei naţionale de petrol din Turcia - TPAO, Mehmet Uysal.

Profil GDF SUEZ Energy România:

  • Grupul GDF SUEZ este prezent în domeniul energiei prin intermediul filialelor GDF Suez Energy România, furnizor de gaze naturale şi de servicii, Distrigaz Sud Reţele, primul distribuitor de gaze naturale din România, şi a doi operatori ai pieţei de înmagazinare, Amgaz şi Depomureş.
  • GDF SUEZ activează, de asemenea, în sectorul serviciilor energetice, prin Trapec şi Axima, şi în cel al activitǎţilor de mediu.
  • Totodată, GDF SUEZ participă în proiectul Cernavodă şi al centralei termice de la Borzeşti.
  • Distrigaz Sud a fost achiziţionată la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GDF).
  • Compania GDF SUEZ Energy România se află în prezent în portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, după fuziunea din iulie 2008 a celor două grupuri. GDF Suez deţine 51% din GDF SUEZ Energy România.
  • GDF SUEZ Energy România deţine participaţii în cadrul următoarelor societăţi: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz, S.C. Distrigaz Sud Reţele SRL.
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite