SUETA LA O CAFEA - Congo a fost popular in perioada alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

spune Mbela Nzuzi, moderatoare la emisiunea "6! Vine Presa"

Mbela Nzuzi a venit in Romania in 1997 si a ramas aici, ademenita de mirosul de sarmale si mirajul show-biz-ului. Mai intai si-a facut formatia exotica "Gloria", promovand cultura africana, iar apoi a prins gust de televiziune de Calea Victoriei. Mbela modereaza emisiunea "6! Vine Presa", pe B1 TV, alaturi de Livia Dila.
- Care sunt lucrurile care te deranjeaza in Romania?
- In primul rand, ma deranjeaza vremea: este ingrozitor de frig iarna, dar nu suport nici caldura verii, care mi se pare prea uscata. Eu sunt obisnuita cu caldura de la noi, care este mai umeda. Ma deranjeaza, de asemenea, faptul ca politicile sociale nu sunt dezvoltate de-ajuns pentru a raspunde nevoilor reale ale populatiei. Ii vad pe oamenii in varsta care au muncit toata viata si au platit taxele aferente la stat si acum nu isi permit sa-si cumpere medicamente. Tinerii care au din ce in ce mai putine oportunitati sunt disperati si pleaca in strainatate.
- Romanii stiu despre Congo mai multe decat stiu congolezii despre Romania?
- Romanii stiu multe despre Africa, in general. Congo a fost "popular" in perioada alegerilor. Ma refer la un banc anume. Cat despre congolezi, cred ca aceia care traiesc in Romania stiu mai multe despre romani. Ceea ce este logic.
- Leul din Congo este mai greu decat leul nostru nou?
- Nu pot sa spun cat de greu este leul nostru in momentul de fata, tinand cont de faptul ca sunt plecata de mult de acasa. Poate ca a mai luat din greutate. Ceea ce pot sa afirm pe propria raspundere este ca leul din Congo este mai adevarat, mai salbatic si mai puternic decat leul nostru nou.
- Stii vreun banc romanesc pe care l-au gustat prietenii tai din Congo?
- Cele mai interesante bancuri pe care le stiu au o anumita conotatie si nu imi permit sa le spun in cadrul acesta. Ce pot sa spun cititorilor dumneavoastra este ca imi plac bancurile cu negri sau cu blonde. Unele cu blonde mi se par cam "seci", dar... merg.
- Cum te simti ca romanca?
- Nu am dobandit inca cetatenia romana, dar ma simt ca o romancuta si sunt tare mandra de acest lucru.
- Prezinti o emisiune de politica interna. Simti ca politicienii au facut ceva pentru tine de cand ai venit in Romania?
- Statul roman a facut multe pentru mine de cand sunt in Romania. Mi-a oferit posibilitatea de a incepe o viata noua, iar cadrul legislativ mi-a permis sa imi dezvolt abilitatile si sa ajung unde ma aflu acum. Cat despre faptul ca prezint emisiunea "6! Vine Presa", aici este mana anumitor romani care mi-au oferit aceasta oportunitate, la postul de televiziune B1 TV. Ii iubesc si ii respect mult pentru acest lucru. Sper sa nu ii dezamagesc. Sunt o persoana ambitioasa, flexibila, imi place sa invat si nu imi e frica de provocari. Am avut o experienta de lucru la radio. Aici ma bazez nu numai pe spontaneitatea mea, ci si pe experienta echipei de productie de la "6! Vine Presa" ca si a celor care apar pe sticla alaturi de mine: in primul rand colega mea de prezentare Livia Dila, "stirista" consacrata, si ceilalti realizatori ai rubricilor permanente: Radu Soviani, specialistul in economie, Roxana Iliescu, monden, si Dan Dumitrescu, sport.
- Bucataria congoleza este mai spectaculoasa decat cea de aici?
- Bucataria congoleza este diferita de cea romaneasca. Sunt si mancaruri care sunt similare. Aici ma refer la mamaliga care se face la noi in Congo cu faina de manioc, gris sau cu faina de malai, care este mai fin decat malaiul din Romania. Mai avem o mancare clasica ce seamana mult cu tochitura moldoveneasca. Cred ca mancarea romaneasca este exotica din punctul nostru de vedere. Imi plac sarmalele la nebunie.
- Iti intretii infatisarea cu tratamente speciale, practici, un sport anume?
- Ma duc din cand in cand la salonul de cosmetica si folosesc tratamente de curatire a tenului. In rest, in fiecare seara ma demachiez si folosesc creme recomandate pentru tenul meu si cel putin o data pe saptamana aplic o masca pe baza de argila. Nu ma duc la sala, dar am o bicicleta si un stepper si ma rasfat cu ele cel putin de patru ori pe saptamana.
- Cu ce vedeta sau politician din Romania te-ai vedea casatorita?
- Sunt deja casatorita si am trecut de varsta la care aveam tot felul de fantezii cu barbatul ideal si inexistent sau pur si simplu inaccesibil. Dar sunt anumiti barbati care ma uimesc prin inteligenta, maturitatea si spontaneitatea lor. Nu pot insa sa dau nume. Ce pot sa va spun este ca unul dintre ei este jurnalist, celalalt este cantaret, iar ultimul este un mare politician.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite