SUA somează Iranul să înceteze jocul la două capete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În faţa refuzului Iranului de a renunţa la programul său nuclear, secretarul de stat american, Condoleezza Rice, a declarat, în cadrul programului săptămânal al canalului de televiziune ABC,

În faţa refuzului Iranului de a renunţa la programul său nuclear, secretarul de stat american, Condoleezza Rice, a declarat, în cadrul programului săptămânal al canalului de televiziune ABC, că "Teheranul trebuie să-şi clarifice poziţia şi să înceteze îmbogăţirea uraniului".
Mai mult, şeful diplomaţiei americane a subliniat că SUA sunt gata să acţioneze ocolind Consiliul de Securitate, pentru a obliga Iranul să renunţe la programul nuclear. Potrivit relatării Agenţiei Reuters, secretarul de stat american a învinuit Iranul că "se joacă" cu comunitatea internaţională, precizând că a fost acordat suficient timp conducerii acestei ţări pentru îndeplinirea cererilor ce i-au fost adresate. Se ştie că în cadrul Consiliului de Securitate nu există o unanimitate de vederi în legătură cu modalitatea soluţionării dosarului nuclear iranian. Rusia şi China se pronunţă, în continuare, pentru căutarea unei soluţii politice. Aflat în vizită la Tel Aviv, academicianul Evghenii Primakov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Rusiei, unul dintre cei mai buni cunoscători ai spaţiului Orientului Mijlociu, a calificat drept contraproductivă propunerea de a se recurge la forţă, avertizând asupra consecinţelor catastrofale ale unui asemenea act, care ar provoca un val de extremism în lumea arabă. Primakov a amintit, totodată, că problema îmbogăţirii uraniului iranian pe teritoriul Rusiei rămâne deschisă şi a îndemnat la continuarea negocierilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite