SUA vor sa promoveze in Romania democratia prin whisky

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seminarul organizat de Consiliul pentru Bauturi Spirtoase Distilate al SUA a confirmat imaginea ca aventurierii care au cucerit Lumea Noua aveau intr-o mana Biblia, in cealalta pistolul, iar in

Seminarul organizat de Consiliul pentru Bauturi Spirtoase Distilate al SUA a confirmat imaginea ca aventurierii care au cucerit Lumea Noua aveau intr-o mana Biblia, in cealalta pistolul, iar in buzunarul de la piept sticla plata de whisky. Ca un fapt inedit am aflat ca primul presedinte american, George Washington, a cunoscut succesul in afaceri ca proprietar al distileriei Mount Vermont. Construita in 1797, aceasta se afla pana in 2006 intr-un amplu proces de restaurare si reprezinta un loc istoric important pentru natiunea americana. SUA nu vor sa promoveze in Romania doar democratia, ci si whisky. Sub titlul generic ,Cheers!" (noroc in limba engleza -n.a.), Consiliul pentru Bauturi Spirtoase Distilate al SUA a organizat, intr-un hotel din centrul Capitalei, o degustare a produselor americane de acest fel. Intr-o sala de conferinte amenajata special, invitatii au servit diferite bauturi distilate, dar si preparate culinare a caror reteta contine astfel de ,ingrediente". Chiar daca s-au prezentat si sortimente de vodca si lichior, vedeta manifestarii a fost whisky.
Mancare cu savoare de bourbon american
Maestrul distiler, Chris Morris, din Louisville-Kentucky, a fost ,ghidul" asistentei intr-o incursiune, cu degustare, prin istoria bourbonului american.
A urmat o sesiune de mixologie a unor cocktailuri sofisticate, la shaker ,evoluand" Laurentiu Achim, membru al Asociatiei Barmanilor si Ospatarilor din Romania. In finalul seminarului, maestrul bucatar, Henrik Sebok, a gatit in vazul invitatilor mai multe preparate in care a pus, pentru savoare, whisky american. ,Piata romaneasca devine foarte importanta pentru bauturile alcoolice americane. Am invitat aici importatori, proprietari de hoteluri, baruri, cluburi si restaurante pentru a le arata cat de interesant, unic si savuros este gustul bauturilor noastre," ne-a declarat organizatorul seminarului, Frank Coleman. ,In ultimii cinci ani, volumul exporturilor in Romania a crescut de sase ori, si este numai inceputul. Credem ca bauturile distilate americane sunt mai bune decat cele europene sau din alta parte", ne-a mai spus Coleman. La finalul conferintei, vorbareti si imbujorati, participantii la degustare s-au aratat incantati de bauturile spirtoase venite de peste Ocean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite