SUA şi Elveţia au căzut de acord privind procesul cu banca UBS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA şi Elveţia au căzut de acord privind procesul cu banca UBS
SUA şi Elveţia au căzut de acord privind procesul cu banca UBS

Statele Unite şi Elveţia au ajuns la o înţelegere privind un proces intentat de autorităţile americane băncii elveţiene UBS AG, în cadrul căruia solicitau publicarea numelor a 52.000 de cetăţeni americani titulari de conturi UBS, suspectaţi de evaziune fiscală, relatează Bloomberg, citată de NewsIn.

Guvernele au stabilit o serie de înţelegeri şi vor semna ulterior acordul final, i-a transmis avocatul Departamentului de Justiţie, Stuart Gibson, judecătorului districtual Alan Gold. Gibson nu a oferit detalii referitoare la acord sau la momentul în care va fi trimis către Gold.

Gibson i-a spus judecătorului pe 31 iulie că cele două ţări au ajuns la un acord de principii pentru încheierea procesului şi că au solicitat, pe 7 august, mai mult timp pentru negocieri.

Avocaţii specializaţi în taxe şi impozite estimează că UBS va dezvălui numele a mii de titulari de conturi, după ce a oferit autorităţilor americane date despre 250 de clienţi, pe 18 februarie. UBS, cu sediul în Zurich, a acceptat să plătească 780 milioane dolari pentru a evita acuzaţiile de evaziune fiscală.

De atunci, trei clienţi UBS au pledat vinovaţi în Statele Unite, pentru ascunderea unor active bancare de autorităţile americane.

Mii de clienţi UBS au evitat urmărirea penală după ce au oferit voluntar autorităţilor date privind conturile din Elveţia.

În ultima lună, Elveţia a negociat cu autorităţile americane în numele băncii, susţinând că cererea americană privind dezvăluirea de către UBS a unor date personale ale clienţilor ar încălca legislaţia elveţiană.

Elveţia a ameninţat că va confisca datele cerute de Fiscul american în cazul în care judecătorul Gold va decide dezvăluirea acestor date.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite