Peste 40 de acuzaţi într-un caz de corupţie în SUA - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 40 de acuzaţi într-un caz de corupţie în SUA - Revista presei internaţionale
Peste 40 de acuzaţi într-un caz de corupţie în SUA - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre o acţiune majoră a FBI, aşteptările britanicilor în privinţa victimelor din Afganistan sau întoarcerea preşedintelui Zelaya în Honduras. Printre alte subiecte, armata SUA a explodat 300 tone de seminţe de mac, iar Israelul nu vede vreo limitare a creditelor americane.


Peste 40 de acuzaţi într-un caz de corupţie în SUA.

Un rabin american, acuzat de trafic de rinichi, se află printre mai mulţi acuzaţi de fapte de corupţie, în cadrul unei acţiuni majore a poliţiei federale americane, scrie BBC. Trei primari din statul american New Jersey şi doi membri ai legislativului american se află printre cei peste 40 de acuzaţi. Trei sute de agenţi FBI au efectuat un raid în New Jersey şi New York, ca urmare a unui caz de corupţie şi spălare de bani la care se lucra de 10 ani.

Mai multe victime în rândul soldaţilor britanici.
Trupele britanie au ucis "un număr semnificativ de luptători şi pe liderii acestora" în cadrul actualei ofensive din sudul Afganistanului, potrivit unui oficial militar. Bob Ainsworth, secretarul britanic pe probleme de apărare, avertizat că victimele în rândul soldaţilor britanici sunt de aşteptat. Comandanţii încă nu au aferit cifre în ceea ce priveşte victimele în rândul rebelilor. Obiectivul britanicilor este ajutat în mod decisiv de aducerea în zonă a 12.000 de trupe americane, notează The Guardian.

Zelaya vrea să intre în Honduras vineri.
Preşedintele hondurian, Manuel Zelaya, a jurat să termine exiliul printr-o intrare dramatică în ţara sa din Nicaragua, vineri. Astfel, acesta sfidează ameninţările guvernului care asigură interimatul de a-l aresta şi ameninţările cu o baie de sânge, scrie AFP. Planul a fost elaborat pe fondul acuzaţiilor venite din partea grupurilor internaţioale pentru drepturile omului la adresa guvernului interimar de violare a drepturilor omului de la exilarea lui Zelaya de pe 28 iunie.

Armata SUA a explodat 300 tone de seminţe de mac.Trupele americane au explodat aproximativ 300 de tone de seminţe de mac într-un câmp din sudul Afganistanului în încercarea de a rupe conexiunile talibane cu heroina, anunţă CNN. Atacul aerian a avut loc în mijlocul zilei în provincia Helmand. Soldaţii au aruncat bombe din avion peste movilele de seminţe. Tony Wayne, de la Departamentul de Stat, a declarat că seminţele de mac sunt folosite pentru fabricarea de opiu şi heroină şi că această acţiune face parte din planul armatei SUA de a tăia finanţarea talibanilor.

Israelul nu vede vreo limitare a creditelor americane. Israelul nu se aşteaptă ca Statele Unite să limiteze folosirea garanţiilor pentru credite, în ciuda unei dispute cu Washingtonul aupra construirii în estul Ierusalimului sau în West Bank, potrivit ministrului de FinanţeYuval Steinitz, citat de Reuters. "Nu văd nicio limitare la orizont. Nu este încă momentul să de face griji în această privinţă", a spus Yuval Steinitz, deşi a adăugat că ar fi de preferat ca Israelul să nu folosescă aceste credite. "Nu întrevăd necesitatea ca acestea să fie folosite în viitorul apropiea, dar e bine că se află acolo", a mai spus ministrul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite