Mii de oameni evacuaţi din cauza unui incendiu în SUA - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de oameni evacuaţi din cauza unui incendiu în SUA - Revista presei internaţionale
Mii de oameni evacuaţi din cauza unui incendiu în SUA - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre evacuarea a mii de oameni în SUA din cauza unui incendiu, medalierea a 15 personalităţi americane sau cel mai bun jucăror ceh al sezonului trecut. Printre alte subiecte, Venezuela limitează libertatea de exprimare, iar pugilistul Arturo Gatti s-a sinucis.

Mii de oameni evacuaţi din cauza unui incendiu în SUA. Un incendiu într-o uzină chimică a provocat joi evacuarea parţială a unui oraş cu 72.000 de locuitori în Texas, în timp ce un fum gros de culoare portocalie era vizibil de la mulţi kilometri, informează Los Angeles Times, citând autorităţile locale. Incendiul nu a făcut niciun grav rănit, dar autorităţile au ordonat evacuarea populaţiei după ce fumul a acoperit oraşul Bryan, situat la circa 160 km nord-vest de Houston. 10 persoane au fost spitalizate din cauza problemelor respiratorii, au indicat media locale.


15 personalităţi americane medaliate de Obama. Sidney Poitier, Edward Kennedy, Desmond Tutu, Muhammad Yunus figurează printre personalităţile onorate în acest an de Casa Albă, atribuindu-li-se joi Medalia libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă americană, potrivit San Francisco Chronicle. 15 personalităţi americane şi internaţionale, unele cu titlu postum, vor primi Medalia libertăţii. Ele sunt distinse de preşedintele Barack Obama pentru munca lor în calitate de agent al schimbării.

Pavel Nedved, cel mai bun jucător ceh al sezonului trecut. Fostul mijlocaş al echipei italiene de fotbal Pavel Nedved a fost desenat cel mai bun jucător ceh al sezonului 2008-2009, în urma unei anchete gazetăreşti. În vârstă de 36 e ani, Nedved, care s-a şi retras, de altfel, la sfârşitul acestui sezon, cucereşte acest trofeu, Balonul de aur cehesc, pentru a 6-a oară. Pe locul secund în această anchetă s-a situat portarul echipei engleze Chelsea Petr Cech, iar al treilea este atacantul de la Galatasaray Milan Baros, anunţă Canadian Press.

Venezuela: "Libertatea de exprimare trebuie limitată". Procurorul general al Venezuelei, Luisa Ortega Diaz, a prezentat - joi, în faţa Adunării naţionale - un proiect de lege care prevede pedepse de până la patru ani închisoare pentru ziariştii care comit delicte mediatice, informează AP. Ortega Diaz a argumentat proiectul prin "necesitatea ca statul venezuelean să reglementeze libertatea de exprimare" şi a cerut "să se pună o limită acestui drept".

Pugilistul Arturo Gatti s-a sinucis.
Decesul fostului pugilist Arturo Gatti, survenit la începutul lunii iulie în Brazilia, s-a datorat probabil unei sinucideri, apreciază acum autorităţile braziliene, care au decis şi eliberarea soţiei fostului boxer canadian, bănuită un timp de crimă, a anunţat BBC. Arturo Gatti, 37 de ani, a fost găsit mort pe 11 iulie, aparent strangulat cu cureaua unui sac de voiaj, în apartamentul pe care îl închiriase cu familia în oraşul turistic Porto de Galinhas, pe coasta atlantică, la sud de Recife. Poliţia a arestat-o pe soţia fostului campion, bănuită că l-ar fi strangulat pe Gatti în timpul somnului, după o ceartă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite