SUA transmit condoleanţe familiilor victimelor din Iran - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA transmit condoleanţe familiilor victimelor din Iran - Revista presei internaţionale
SUA transmit condoleanţe familiilor victimelor din Iran - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre poziţia SUA faţă de victimele accidentului aviatic iranian, creşterea gradului de violenţă în rândul militanţilor afgani sau efectele cutremurului din Noua Zeelandă. Printre alte subiecte, iraelienii foloseau palestinienii drept scut uman, iar lângă o mină americană din Indonezia a avut loc un schimb de focuri.

SUA au transmis condoleanţe familiilor victimelor accidentului iranian. Statele Unite au transmis condoleanţe familiilor celor 168 de persoane care au murit în accidentul de avion al companiei aeriene Caspian Airlines în nordul Iranului. Statele Unite nu au niciun fel de relaţii diplomatice cu Iranul, dar au căutat să ajungă la populaţia iraniană ca parte a eforturilor de a atrage Teheranul în negocieri asupra programului său nuclear, scrie Reuters. "Statele Unite şi-au trimis condoleanţele familiilor care au pierdut vieţi în accidentul de avion al Caspian Airlines, ce transporta persoane de la Teheran , Itan către Yerevan, Armenia", a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly.


Talibanii din Afganistan sunt mai violenţi.

Armata americană lansează avertismente asupra durităţii luptelor din Afganistan. Liderul trupelor americane a avertizat că militanţii talibani din Afganistan sunt mai violenţi şi mai bine organizaţi în ultimii ani, iar trupele trebuie să facă faţă unor "lupte foarte dificile", transmite AFP. Armata SUA a trebuit să facă faţă unei perioade dificile de 18 luni pentru a stabiliza ţara pentru populaţia afgană.

Nu s-au înregistrat pagube serioase în Noua Zeelandă. Noua Zeelandă a scăpat fără daune serioase în urma cutremurului de 7,8 grade pe scara Richter, care a generat şi o alertă de tsunami, anunţă Bloomberg. Centrul de avertismente a anunţat că nu există niciun risc de valuri puternice care să se îndrepte către coasta vestică a Noii Zeelande. Valurile generate de cutremur sunt mai mici de 20 de centimetri în înălţime, iar avertismentul a fost anulat după aproximativ o oră.

Iraelienii foloseau palestinienii drept scut uman. Un raport al unui grup de susţinere israelian, bazat pe declaraţiile anonime ale unor soldaţie israelieni, acuză armata israeliană de supunerea deliberată a populaţiei palestiniene la riscuri în ultima misiune din Gaza, anunţă CNN. În cadrul unei campanii ce militează pentru dezvăluirea adevărului, grupul intitulat "Ruperea tăcerii" a adunat declaraţii din partea a 26 de militari israelieni. Israelul neagă că ar fi încălcat reglementările internaţionale privind desfăşurarea conflictelor armate.

Violenţă lângă o mină americană din Indonezia.
Poliţia indoneziană a fost implicată într-un schimb de focuri lângă o mină de aur din provincia Papua, care a fost scena câtorva atacuri recente, potrivit BBC. Potrivit raportului oficial, doi ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi lângă mina deţinută de Statele Unite Freeport, unul dintre eei aflându-se în stare critică. Este cea de-a cincea ambuscadă la care se folosesc arme de foc pe parcursul câtorva zile. Până în acest moment trei persoane au fost omorâte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite