Clinton spune că SUA se "întorc" în Asia - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clinton spune că SUA se "întorc" în Asia - Revista presei internaţionale
Clinton spune că SUA se "întorc" în Asia - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre "întoarcerea" SUA în Asia, sprijinul oferit de Statele Unite Ucrainei pentru intrarea în NATO sau scăderea popularităţii premierului italian. Printre alte subiecte, Honduras expulzeză diplomaţii venezueleni, iar Pakistanul nu este de acord cu prezenţa trupelor SUA în Afganistan.

Clinton spune că SUA se "întorc" în Asia. Secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat cu ocazia celei de-a doua călătorii în Asia că "Statele Unite se întorc" în Asia. Prin aceste declaraţii, Clinon vrea să spună că administraţia Obama consideră că este timpul să arate statelor asiatice că SUA nu sunt distrase de războaiele din Afganistan şi Irack şi că intenţionează să îşi cimenteze parteneriatele în regiune, scrie AP.

SUA spijină intrarea Ucrainei în NATO. Vicepreşedintele SUA Joseph R. Biden Jr. a declarat că Statele Unite sprijină în continuare eforturile Ucrainei de a intra în NATO, în ciuda obiecţiilor venite de la Moscova. Vizita acestuia în regiune a avut ca scop înlăturarea temerilor în privinţa retragerii suportului pentru statele pro-vestice în schimbul îmbunătăţirii relaţiilor cu Rusia. Oficialii de la Moscova par să nu fie de acord cu intrarea Ucrainei şi a Georgie în structurile nord-atlantice, iar Biden a reamintit ţinut să reamintească entuziasmul SUA faţă de acestă chestiune, scrie The New York Times.

Popularitatea lui Berlusconi este în scădere
în urma scandalurilor sexuale în care acesta a fost implicat după cererea de divorţ înaintată de soţia sa, notează Reuters. Motivul pe care l-a oferit aceasta pentru divorţ a fost implicarea premierului în relaţii sexuale cu minore şi cu dame de companie. Procentual, popularitatea lui Silvio Berlusconi a scăzut sub 50%. Potrivit unui sondaj de opinie, 49% din italiei mai au încredere în premier, cu 4 procente mai puţin faţă de ultimul sondaj.

Honduras expulzeză diplomaţii venezueleni.
Liderii aflaţi la putere în acest moment în Honduras, în urma unei lovituri militare, au anunţat că diplomaţii venezueleni au 72 de ore la dispoziţie să părăsească ţara pentru că aceştia ar fi ameninţat cu folosirea forţei şi s-ar fi implicat în afacerile de stat, potrivit AFP. Personalul Ambasadei Venezuelei în Honduras au respins ordinul de expulzare pentru că a fost emis de liderii unui guvern ilegitim, care l-au exilat pe preşedintele de drept al statului, Manuel Zelaya.

Pakistanul nu este de acord cu prezenţa trupelor SUA în Afganistan. Pakistanul obiectează faţă de extinderea operaţiunilor militare americane în Afganistan, ţara vecină. Astfel se crează noi fisuri în relaţia cu Washingtonul într-un moment critic deoarece mii de trupe americane descind în zonă, potrivit The New York Times. Oficialii pakistanezi au comunicat administraţiei Obama că puşcaşii marini care luptă în Afganistan vor forţa militanţii aflaţi la graniţă să meargă în Pakistan, crescând potenţialul de conflicte în zona deja sensibilă Baluchistan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite