Recesiunea în SUA, sfârşită până la sfârşitul verii - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre evoluţia economiei americane, lansarea site-ului în ebraică a agenţiei de presă Wafa sau darea în judecată a Casei Albe. Printre alte subiecte, Diamond League va cuprinde 14 reuniuni în 2010, iar mai multe noi incendii s-au declanşat marţi în apropiere de Atena.


Recesiunea în SUA, sfârşită până la sfârşitul verii.

Economia din Statele Unite ale Americii va depăşi faza de recesiune până la sfârşitul verii, sunt de părere unii economişti de la băncile de top ale ţării. Comitetul Consultativ al Asociaţiei Bancherilor Americani a anunţat că se aşteaptă ca activitatea economică să înregistreze o creştere de 0,5% între iulie şi septembrie, scrie BBC.

Wafa şi-a relansat site-ul în ebraică. Wafa, agenţia de presă a guvernului Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), şi-a relansat marţi site-ul său în limba ebraică, destinat să exercite o influenţă asupra populaţiei israeliene, informează Reuters. Potrivit redactorului său şef, Ali Hussein, acest site Internet va avea ca obiectiv să combată stereotipurile şi să întărească apelurile la pace.

Casa Albă, dată în judecată. O asociaţie nonguvernamentală care militează pentru etica politică la Washington a depus o sesizare marţi, în faţa unui tribunal federal, împotriva Casei Albe, reproşându-i lipsa de transparenţă şi acuzând-o că este pe punctul de a adopta exact aceeaşi poziţie ca administraţia Bush, scrie The Washington Post. Asociaţia protestează astfel împotriva faptului că administraţia refuză să publice lista responsabililor sectorului de cărbuni invitaţi la Casa Albă şi la reşedinţa vicepreşedintelui de la preluarea atribuţiilor de către Barack Obama, în 20 ianuarie.

Diamond League va cuprinde 14 reuniuni în 2010. Diamond League, care va înlocui actuala Golden League, va cuprinde 14 reuniuni în 2010, din acest circuit fiind exclus, însă, Berlinul, potrivit calendarului anunţat de Federaţia internaţională de atletism (IAAF). Această decizie aşteptată, de a nu include capitala germană, etapa de deschidere a Golden League 2009, duminica trecută şi gazdă a Mondialelor din august (15-23 august) a fost luată luni, cu prilejul Adunării generale a Diamond League, reunit chiar la Berlin, scrie The Guardian.

Mai multe noi incendii s-au declanşat marţi în apropiere de Atena
, potrivit autorităţilor care au precizat că un incendiu important a fost stins în periferia capitalei elene după ce pompierii se luptaseră cu el 24 de ore, salvând mai multe case de la dezastru, informează La Presse Canadienne. Geniştii-pompieri au reuşit să stăpânească parţial un incendiu care s-a declanşat marţi în apropiere de capul Sounion, situat la circa 70 km sud de Atena. Alte trei mici focare au izbucnit la puţin timp după aceea în apropierea capitalei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite