Numărul băncilor falimentare din SUA urcă la 120

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul băncilor falimentare din SUA urcă la 120
Numărul băncilor falimentare din SUA urcă la 120

Numărul băncilor americane care s-au prăbuşit în 2009, ca urmare a crizei finaciare, a urcat la 120, după falimentul, la finalul acestei săptămâni, a încă cinci instituţii financiare, transmite CNN.

Cea mai mare dintre cele cinci bănci este United Commercial Bank of San Francisco, cu depozite de 7,5 miliarde de dolari, şi filiale în SUA, Hong Kong şi Shanghai. Depozitele instituţiei vor fi preluate de East West Bank of Pasadena.

Alte patru bănci mai mici, respectiv United Security Bank of Sparta, Home Federal Savings Bank of Detroit, Prosperan Bank of Oakdale şi Gateway Bank of St. Louis au intrat în faliment iar activele vor fi preluate de alte instituţii de credit.

În Statele Unite autorităţile garantează depozitele de până la 250.000 de dolari.

Astfel, în 2009 au intrat în faliment, în medie, câte 11 bănci pe lună, iar fondurile autorităţii de garantare au coborât sub pragul de zece miliarde de dolari, de la 45 de miliarde de dolari în urmă cu un an.

Cel mai dificil an pentru sectorul bancar american a fost 1992, când au fost închise un număr reccord de 181 de instituţii financiare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite