Deţinuţii de la Guantanamo Bay vor putea ajunge în SUA - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii de la Guantanamo Bay vor putea ajunge în SUA - Revista presei internaţionale
Deţinuţii de la Guantanamo Bay vor putea ajunge în SUA - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre acordul asupra transferării deţinuţilor de la Guantanamo Bay în SUA, noul preşedinte al Juventusului sau mandatele de deputaţi obţinute de partidul socialist din Portugalia. Printre alte subiecte, Blair caută o unitate a liderilor religioşi din Ierusalim, iar Didier Drogba sfătuieşte clubul Chelsea să-l ia pe Patrick Vieira.

Deţinuţii de la Guantanamo Bay vor putea ajunge în SUA. Parlamentarii americani au ajuns miercuri la un acord care va permite administraţiei Obama să transfere suspecţi de terorism de la închisoarea de la Guantanamo pe teritoriul SUA pentru a fi judecaţi, relatează The Washington Post. Negociatori din partea Camerei Reprezentanţilor şi a Senatului au inclus acest acord într-un proiect de lege în valoare de 42,8 miliarde de dolari pentru finanţarea Departamentului securităţii interne în acest an fiscal.


Jean-Claude Blanc, preşedinte la Juventus. Francezul Jean-Claude Blanc va prelua funcţia de preşedinte al clubului italian de fotbal Juventus Torino pe 27 octombrie, în locul lui Giovanni Cobolli Gigli, anunţă site-ul oficial al grupării peninsulare. Promovarea lui Blanc, deja director general al clubului, are drept scop sponrirea competitivităţii clubului, a precizat John Elkann, preşedintele Exor, societatea proprietară a clubului, transmite AFP.

Portugalia: Partidul socialist a obţinut 97 de mandate de deputaţi. Partidul socialist al lui José Socrates a câştigat alegerile legislative de la 27 septembrie din Portugalia cu 36,55% din voturi şi va avea 97 de aleşi din 230 în noul parlament, lipsindu-i doar 19 locuri pentru a avea majoritatea absolută, conform rezultatelor oficiale definitive date publicităţii miercuri, relatează Reuters.

Blair caută o unitate a liderilor religioşi din Ierusalim. Trimisul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, Tony Blair, a făcut miercuri un apel comun la liderii religioşi din Ierusalim de a apăra caracterul ecumenic al Oraşului Sânt, în contextul în care tensiunile au urcat la cote alarmante în ultimele zile. Fostul premier britanic, care a susţinut un discurs la un forum despre înţelegerea religiilor de la Universitatea Georgetown din Washington, a apreciat că este crucial să se recunoască dimensiunea religioasă a conflictului din Orientul Mijlociu, anunţă AFP.

Didier Drogba sfătuieşte clubul Chelsea să-l ia pe Patrick Vieira. Atacantul ivorian Didier Drogba şi-a sfătuit clubul, Chelsea Londra, să-l transfere pe mijlocaşul francez de la Internazionale Milano Patrick Vieira în ianuarie, declaraţia fiind inclusă într-un interviu acordat ziarului The Sun. Un astfel de transfer nu ar fi, totuşi, posibil decât în caz de succes al apelului introdus de Chelsea la Federaţia internaţională de fotbal împotriva interdicţiei de a efectua transferuri, din cauza folosirii de mijloace incorecte la recrutarea unui junior francez, scrie The Sun.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite