Criza financiară a dus la falimentul a 115 bănci din SUA doar în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criza financiară a dus la falimentul a 115 bănci din SUA doar în 2009
Criza financiară a dus la falimentul a 115 bănci din SUA doar în 2009

Numărul băncilor din Statele Unite care au dat faliment de la începutul anului a ajuns la 115, după ce autorităţile americane de reglementare au închis nouă bănci regionale deţinute de FBOP Corp, potrivit Bloomberg.

Grupul bancar U.S. Bancorp a preluat vineri cele nouă bănci, cu 153 de unităţi bancare, active de 19,4 miliarde dolari şi depozite de 15,4 miliarde dolari la 30 septembrie, conform datelor FDIC, societatea care administrează schema de garantare a depozitelor din SUA.

California National Bank, cu sediul în Los Angeles, reprezintă al patrulea mare faliment bancar din acest an.

U.S. Bancorp şi-a asumat în întregime depozitele băncilor preluate şi cea mai mare parte a activelor. Preluarea face parte din strategia de creştere a U.S. Bancorp, grup care este considerat unul dintre câştigătorii crizei, reuşind să rămână profitabil în toate trimestele şi să returneze în iunie statului american 6,6 miliarde dolari primite ca ajutor prin programul TARP.

Cele 115 falimente bancare din acest an marchează cel mai înalt nivel din 1992, când a avut loc criza "creditelor şi economiilor", iar analiştii se aşteaptă la noi închideri de bănci.

Cea mai mare bancă regională declarată falimentară în acest an este Colonial Bank, ale cărei active însumau 25 miliarde dolari. De al începutul actualei crize, cel mai mare faliment bancar a fost cel al Washington Mutual, din septembrie 2008, când deţinea active de 307 miliarde dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite