SRI se informeaza din ziare despre terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi inainte ca SRI sa faca public raportul sau privind monitorizarea terorismului, INSOMAR a lansat pe piata un sondaj national referitor la increderea pe care o au romanii in capacitatea

Cu o zi inainte ca SRI sa faca public raportul sau privind monitorizarea terorismului, INSOMAR a lansat pe piata un sondaj national referitor la increderea pe care o au romanii in capacitatea institutiilor statului de a preveni un atentat. Astfel, 56 la suta din cei intervievati nu s-au aratat convinsi ca amenintarile teroriste pot fi prevenite de structurile abilitate. Doar 44 la suta din cei chestionati au dat un vot de incredere institutiilor statului.
Serviciul Roman de Informatii a intocmit de curand un raport despre fenomenul terorist, pe baza informatiilor din presa. Astfel, SRI a monitorizat de la inceputul acestui an toate datele din mass-media interna si internationala si le-a sintetizat in 6 file de text. Concluzia a fost ca Asia este cel mai vizat continent din punct de vedere al atacurilor teroriste, numai in Irak avand loc de zece ori mai multe atentate decat in toata Europa. In clasamentul SRI, Asia este pe locul 1, cu 358 de atentate in sase luni, urmata de Europa - cu 30 si de Africa, unde au fost 9 actiuni teroriste de la inceputul anului. Acelasi document precizeaza ca ,tintele vizate de atacurile teroriste sunt reprezentate de obiective usor de lovit, cu numar mare de victime". In ierarhia mijloacelor folosite de teroristi stau atacurile cu masini-capcana. Urmeaza apoi exploziile cu bombe, rachete si teroristii kamikaze. Interesant este ca SRI face publice acum aceste date, desi la scurt timp dupa atentatele de la Londra informa ziarul Adevarul ca ,locurile expuse in fata unui eventual atac terorist nu pot fi facute publice, pentru a nu da idei potentialilor atentatori".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite