SRI a impus cod galben de alertă teroristă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSAT a aprobat ieri ridicarea nivelului de alertă teroristă de la albastru (precaut) la galben (moderat). Schimbarea a fost aprobată la propunerea SRI. Nivelul galben "presupune activarea unor

CSAT a aprobat ieri ridicarea nivelului de alertă teroristă de la albastru (precaut) la galben (moderat). Schimbarea a fost aprobată la propunerea SRI. Nivelul galben "presupune activarea unor măsuri speciale de colaborare între instituţiile statului român". Surse militare ne-au precizat că ridicarea nivelului de alertă este legată strict de apropierea Summitului NATO.

Nivelul galben semnifică un "risc general de producere a unor atentate teroriste". Tot ieri, directorul SRI, George Cristian Maior, a prezentat membrilor CSAT un raport referitor la finalizarea procesului de modernizare şi transformare structural-funcţională a SRI, iar CSAT a aprobat noua structură organizatorică şi regulamentul de funcţionare ale SRI. Noua schemă de organizare urmăreşte o debirocratizare la nivel central, prin desfiinţarea inspectoratelor SRI şi prin comasarea mai multor unităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite