SPP-ul îşi întinde camerele video pe Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pretextul acestei iniţiative este asigurarea securităţii demnitarilor români şi străini O cameră de supraveghere de tip "cap de muscă " a apărut de ieri pe cornişa de sub acoperişul

Pretextul acestei iniţiative este asigurarea securităţii demnitarilor români şi străini

O cameră de supraveghere de tip "cap de muscă " a apărut de ieri pe cornişa de sub acoperişul imobilului de pe bulevardul Elisabeta, unde este sediul administrativ al Primăriei Capitalei. Camera a fost instalată în mare secret de echipe de muncitori care au lucrat ieri, aproape toată ziua, în podul clădirii municipalităţii.

Secretul este de înţeles, pentru că instalaţia de supraveghere este a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP). "A fost o cerere oficială făcută cu ceva timp în urmă de SPP şi noi am avizat pozitiv cererea", declară primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. Potrivit edilului-şef, Primăria Capitalei se află pe unul din traseele pe care trec coloanele oficiale însoţite de echipajele Serviciului de Protecţie şi Pază.

Videanu şi-a pus la bătaie balconul

Camera este montată undeva deasupra balconului din dreptul cabinetului primarului general şi acoperă întregul perimetru de pe Bulevardul Elisabeta din dreptul Grădinii Cişmigiu. Instalaţia de supraveghere a fost montată prin podul clădirii şi nu este administrată de Primăria Capitalei, ci de SPP. Potrivit directorului administrativ al imobilului municipalităţii, primăria a pus la dispoziţie numai spaţiul, în timp ce operaţiunile de întreţinere şi exploatare aparţin proprietarului, şi anume SPP.

"Blonda de la Integrare" i-a luat faţa lui Băsescu

Zilnic, pe bulevardul Elisabeta trece, la cel puţin două ore, câte o coloană oficială. O întâmplare mai puţin obişnuită a avut loc la începutul acestui an, când prin faţa imobilului Primăriei Capitalei trecea coloana oficială în care se afla preşedintele Traian Băsescu. Cu câteva sute de metri înaintea limuzinelor negre cu geamuri fumurii a intrat un autoturism Skoda Fabia, condus de Cristina Pârvulescu, directorul Direcţiei Credite Externe, din Primăria Capitalei (blonda de la Integrare - n.r.). Maşina respectivă a fost condusă în perioada 2000-2004 chiar de actualul preşedinte Traian Băsescu. Incidentul în urma căruia şoferiţa a fost trasă pe dreapta de poliţişti s-a petrecut la numai 10 metri de locul în care se află acum camera de supraveghere montată ieri de SPP.

Alte camere pentru liniştea demnitarilor

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Pază şi Protecţie, Bogdan Onea, a explicat că e vorba de camerele de supraveghere montate cu prilejul Sommet-ului Francofoniei. "SPP a făcut cerere către Primăria Generală pentru prelungirea perioadei de amplasare a camerelor. În plus, s-au mai montat încă două camere, una pe bulevardul Regina Elisabeta şi alta la Aeroportul Otopeni. Rolul lor este să monitorizeze coloanele oficiale ale demnitarilor români sau străini", a precizat Bogdan Onea. "Imaginile captate sunt transmise la dispeceratul SPP, pentru că siguranţa demnitarilor e în mâinile Serviciului de Pază şi Protecţie", a mai menţionat purtătorul de cuvânt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite