SPP se socoteste scutit de orice raspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Protectie si Paza (SPP) a demnitarilor se derobeaza de orice raspundere pentru incidentul petrecut la partida de vanatoare, la care accidentatul ministru Sarbu l-a avut ca invitat pe

Serviciul de Protectie si Paza (SPP) a demnitarilor se derobeaza de orice raspundere pentru incidentul petrecut la partida de vanatoare, la care accidentatul ministru Sarbu l-a avut ca invitat pe insusi prim-ministrul Adrian Nastase. Purtatorul de cuvant al SPP, colonelul Constantin Dobre, afirma ca raspunsurile la intrebarile legate de acest eveniment trebuie cautate la organizatorii vanatorii.
- Domnule colonel, accidentul ministrului Sarbu si derularea ulterioara a evenimentelor denota ca SPP nu si-a indeplinit misiunea - anume protectia demnitarului.
- Nu SPP s-a ocupat de organizarea partidei de vanatoare. Ea a fost organizata de domnul ministru. Iar dansul nu beneficiaza de protectia SPP si nici soferul sau nu este angajatul SPP.
- Cine dispune ca un demnitar sa beneficieze sau nu de protectie SPP ?
- La nivelul guvernului se decide. Dl. Sarbu nu este singurul ministru in aceasta situatie, mai sunt si alti ministri. Probabil s-a considerat ca nu exista amenintari.
- Bine, dar la partida de vanatoare organizata de el au fost premierul, sefii serviciilor de informatii...
- Da, si lor li s-a asigurat protectia. Ofiterii care le asigura protectia au fost prezenti in permanenta in preajma lor.
- Dar Salvarea de ce a venit de la Bucuresti? De ce nu era la locul cu pricina? SPP nu trebuie sa asigure aceste conditii pentru demnitarii pe care ii protejeaza? Daca se intampla ceva premierului, de exemplu?
- Nu SPP a fost organizatorul. Din cate stiu, Salvarea l-a asteptat pe ministrul Sarbu la drumul national. Oricum, nu putea intra in padure.
- Si cand organizeaza SPP astfel de evenimente se asigura Salvarea de catre SPP?
- Se asigura asemenea puncte pe traseu.
- De ce a fost dus ministrul Sarbu mai intai la Targoviste si abia apoi la Bucuresti? De ce nu a fost inregistrat la Camera de garda?
- Intrebati organizatorul. Evenimentul nu a fost organizat de SPP. Tot ce pot sa va spun este ca ministrul nu beneficiaza de protectia serviciului nostru si nici soferul sau nu este angajatul nostru. Pentru alte detalii intrebati organizatorul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite