Circa 1.000 de mineri ai SNLO, în şomaj tehnic din 14 august, timp de o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 1.000 de mineri ai SNLO, în şomaj tehnic din 14 august, timp de o lună
Circa 1.000 de mineri ai SNLO, în şomaj tehnic din 14 august, timp de o lună

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) îşi suspendă activitatea de producţie pentru încă o lună, astfel că 1.000 de mineri vor intra în şomaj tehnic, începând din 14 august, a declarat directorul general al SNLO, Daniel Burlan, citat de NewsIn.

"Am luat această decizie pentru că cererea de lignit este în continuă scădere. Cei 1.000 de mineri vor primi 75% din salariul de bază, plus spor de vechime", a precizat Daniel Burlan.

În prezent, SNLO are circa 9.000 angajaţi.

De asemenea, în perioada 15 iunie – 16 iulie, circa 8.000 de mineri din SNLO au stat acasă.

„Dacă ar fi venit la serviciu în condiţii normale, ar fi primit cu 5% mai mulţi bani decât vor lua în luna în care vor fi în şomaj tehnic“, declara, la mijlocul lunii iunie, Daniel Burlan, pentru „Adevărul”.

Acesta precizase că salariul mediu la nivelul companiei este de 2.700 de lei.

De asemenea, Burlan mai afirmase că, până la data de 15 septembrie, fiecare salariat al companiei va intra în şomaj tehnic.

Producţia SNLO, cu 20% mai mică

Producţia de cărbune a companiei se va reduce cu 20% în acest an, faţă de anul trecut, în urma cererii scăzute, cauzate la rândul său de diminuarea consumului de energie electrică, a mai spus Burlan.

"Cererea este de 14-15 milioane de tone de lignit, pe 2009. Capacitatea de stocare este de maximum 800.000 de tone", a adăugat el.

SNLO a acumulat datorii la bugetul de stat de 140 de milioane de lei şi, totodată, are de recuperat creanţe de 370 de milioane de lei, de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), CET Govora, CET Arad, CET Braşov, CET Bacău, CET Oradea şi de la Complexul Energetic Craiova.

"Aşteptăm o rectificare bugetară prin care RAAN să beneficieze de subvenţia de stat, pentru a-şi plăti datoriile către SNLO, iar apoi noi să ne plătim datoria către bugetul statului", a menţionat directorul general al producătorului de lignit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite