SIVECO asigură suportul tehnic al primului portal interuniversitar francofon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

care le oferă posibilitatea să consulte o rubrică de ştiri universitare, să discute în cadrul forumului găzduit de portal. În acelaşi timp, studenţii şi cercetătorii francofoni pot

care le oferă posibilitatea să consulte o rubrică de ştiri universitare, să discute în cadrul forumului găzduit de portal. În acelaşi timp, studenţii şi cercetătorii francofoni pot beneficia de experienţe internaţionale, accesând rubrica "Burse de studiu". Portalul găzduieşte şi o bibliotecă virtuală, precum şi o bază de date cu proiecte didactice, lecţii, cursuri, teze de doctorat care pot fi descărcate gratuit.
şase firme au licitat pentru proiect
Pentru realizarea acestui portal s-au înscris la licitaţie şase firme. "Licitaţia a fost câştigată de Compania Siveco românia, iar valoarea totală a proiectului, conţinut software şi hardware, a fost de 79.100 RON", ne-a declarat Viorel Gaftea, director general adjunct în cadrul MCTI. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Agenţia Universitară a Francofoniei, cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu universităţile româneşti şi cele ale ţărilor francofone, precum şi cu institute de cercetare. În numai trei săptămâni, cât a însemnat perioada de "punere pe picioare" a proiectului în sine, portalul a primit acceptul a peste 50 de universităţi de a i se afilia. "Într-o perioada relativ scurtă, în care am trimis solicitări de afiliere la iniţiativa noastră, am reuşit să primim peste 50 de răspunsuri afirmative, ceea ce este un început foarte bun", spune Viorel Gaftea. MCTI a împărţit tuturor participanţilor la Sommet-ul Francofoniei 1.700 de CD-uri conţinând descrierea portalului, detalii despre piaţa locală de ITC şi sistemul educaţional din România. De asemenea, au fost trimise mape de prezentare a portalului către toate ambasadele ţărilor participante la sommet şi peste 10.000 de fluturaşi vor fi împărţiţi în universităţile din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite