SIF Transilvania a vândut acţiunile Bancpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărătorul este EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, iar preţul tranzacţiei a fost de 12,7 milioane de euro. Pe lângă pachetul majoritar de acţiuni, Eurobank a mai obţinut şi 3,49% din capitalul pe care SIF3 îl deţinea la Bancpost, dar şi titlurile pe care le va primi la o majorare de capital. În urma transferului, participaţia EFG Eurobank a urcat la 95,2% din capital.

SIF Transilvania va încasa în urma ieşirii din acţionariatul băncii 12,7 milioane euro, în două tranşe.

Preţul încasat de SIF Banat-Crişasa şi SIF Transilvania, de 0,1668 euro pe acţiune, este superior cotaţiei încasate de SIF Oltenia, de 0,159 euro pe titlu.

Astfel, SIF Transilvania va primi 9,6 milioane euro în maximum trei zile lucrătoare, diferenţa urmând să fie virată până la 30 septembrie.

SIF Transilvania a vândut atât cele 57,7 milioane de acţiuni pe care le controla la Bancpost, cât şi un pachet de 18,6 milioane acţiuni pe care urma să le primească în cadrul unei majorări de capital, realizată prin încorporarea rezervelor băncii.

După ieşirea din acţionariatul Bancpost a celor trei SIF-uri, SIF Moldova a rămas singura societate de investiţii care mai are acţiuni la Bancpost.
Grupul financiar elen EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a obţinut în primul trimestru din 2009 o pierdere netă de 4,1 milioane euro din afacerile din România.

Activele totale gestionate de grup în România se ridicau la sfârşitul primului trimestru din acest an la 6,06 miliarde de euro, în creştere cu 35% faţă de 31 martie 2008, când se situau la 4,49 miliarde de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite