SIE oferă stagii de practică masteranzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu, director al SIE
Mihai Răzvan Ungureanu, director al SIE

Serviciul de Informaţii Externe se adresează, începând din acest an, masteranzilor din domeniul socio-uman cu un program de stagiu de practică în zona „informaţiilor din surse deschise”.

Participanţii la acest proiect inedit de colaborare între un serviciu de informaţii românesc şi mediul universitar vor avea posibilitatea de a dobândi experienţă practică, timp de o lună, într-un domeniu de activitate până acum extrem de greu accesibil.

„În calitate de director al SIE şi de profesor universitar, am observat că există un interes al mediului academic şi al masteranzilor cu privire la conceptele şi instrumentarul cu care un serviciu de informaţii externe descifrează lumea contemporană”, ne-a declarat directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu.El explică faptul că geopolitica şi relaţiile internaţionale se intersectează tot mai mult cu preocupările ştiinţifice ale tinerilor şi că oferta instituţiei pe care o conduce vizează tocmai această interacţiune.

„Oferim o oportunitate pe care partenerii noştri euroatlantici o utilizează de mult timp în dialogul cu mediul academic. Avem, însă, în acelaşi timp, şi aşteptări ridicate din partea celor ce ne vor bate la uşă, întrucât nu aşteptăm spectatori, ci tineri dispuşi să se implice activ într-un domeniu de activitate incitant, dar care presupune un grad sporit de dedicaţie profesională”, a subliniat Mihai Răzvan Ungureanu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite