SIE, lăsat de magistraţi în casa prinţului Sturdza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri cererea familiei prinţului Sturdza de revendicare a imobilului în care se află sediul Serviciului de Informaţii Externe. Imobilul, situat pe Bulevardul

Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri cererea familiei prinţului Sturdza de revendicare a imobilului în care se află sediul Serviciului de Informaţii Externe. Imobilul, situat pe Bulevardul Ion Mihalache, valorează aproape 20 milioane de euro.

Pronunţarea a fost amânată de trei ori, pentru că cei doi judecători din complet aveau opinii diferite. Cel de-al treilea magistrat, chemat să rezolve divergenţa, a înclinat în favoarea SIE.

Avocata familiei Sturdza, Roxana Boroş Toti, ne-a declarat că va ataca decizia cu recurs la instanţa supremă. Practic, Curtea de Apel a desfiinţat sentinţa Tribunalului Bucureşti care dădea câştig de cauză moştenitorului familiei Sturdza, prinţul Şerban Dimitrie Sturdza.

SIE şi Ministerul de Finanţe au arătat judecătorilor că imobilul nu ar putea fi retrocedat în natură întrucât se află pe domeniul public al statului.

Imobilul valorează 20 milioane de euro

Prinţul Şerban Dimitrie Sturdza susţine că imobilul este ocupat "fără titlu legal" de serviciul de informaţii. El a mai arătat că imobilul nu ar fi fost naţionalizat, că deţine actul de proprietate asupra imobilului, care datează din 1912, document autentificat de notariatul Tribunalului Ilfov, şi dovezi că familia sa şi-a achitat toate datoriile faţă de acest imobil până în anul 1947.

Şerban Dimitrie Sturdza a mai precizat că SIE a făcut o evaluare anul trecut şi a estimat că imobilul ar valora 117 miliarde de lei vechi, aproximativ 3 milioane de euro, sumă care i-a fost oferită drept despăgubire, dar pe care a refuzat-o, apreciind că proprietatea respectivă este mult mai scumpă.

"Valoarea reală a imobilului este de fapt de 18-20 milioane de euro. Ei au stabilit acordarea de măsuri reparatorii, dar aceasta nu este o sumă reală, ci doar o decizie administrativă prin care aş putea primi titluri de proprietate la Fondul Proprietatea", a mai declarat Şerban Dimitrie Sturdza.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite