SIE rămâne cu imobilul revendicat de familia Sturza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imobilul revendicat de familia Sturza va rămâne domeniu public şI va fi ocupat de Serviciul de Informaţii Externe. Conform deciziei luate ieri de instantţa supremă imobilul revendicat nu

Imobilul revendicat de familia Sturza va rămâne domeniu public şI va fi ocupat de Serviciul de Informaţii Externe. Conform deciziei luate ieri de instantţa supremă imobilul revendicat nu poate fi retrocedat. Decizia este definitivă. În acest proces, familia Sturdza a revendicat un imobil de pe o suprafaţă de 5.492 metri pătraţi ocupat de SIE. În iulie 2007, Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză SIE, iar familia Sturdza a atacat această hotărâre la instantţa supremă. Familia Sturdza susţine că proprietatea a fost preluată abuziv, prin ocuparea de către forţele armate soviectice, "neexistând vreun înscris de naţionalizare".

Astfel, nu sunt aplicabile prevederile Legii 213/1998, care vizează doar imobilele preluate cu titlu valabil de stat pentru a intra în domeniul public, se mai arată în motivarea recursului. Familia Sturdza a arătat în timpul proceselor că nu este de acord cu despăgubirea de 117 miliarde de lei vechi (aproximativ trei milioane de euro) oferită de SIE, deoarece imobilul valorează de aproape zece ori mai mult, fiind estimat la aproximativ 30 de milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite