SIDEX, în cel mai mare trust siderurgic din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe luni de negocieri, compania anglo-indiană a reuşit să perfecteze fuziunea cu Arcelor, numărul doi mondial din lumea oţelului, rezultând un colos ce va ocupa cu siguranţă mult

După mai multe luni de negocieri, compania anglo-indiană a reuşit să perfecteze fuziunea cu Arcelor, numărul doi mondial din lumea oţelului, rezultând un colos ce va ocupa cu siguranţă mult timp prima poziţie pe piaţa oţelului.
"Sunt încântat că Mittal Steel şi Arcelor au decis să fuzioneze. Este una dintre cele mai mari zile din istoria companiei noastre şi un eveniment extrem de important în industria oţelului care, astfel, îşi toarnă viitorul. Este o combinaţie între două companii complementare care va crea un lider industrial global, aducând valoare în mod semnificativ pentru acţionari", susţine Lakshmi Mittal, preşedintele Mittal Steel Company, citat de purtătorul de cuvânt al Mittal Steel Galaţi. Noua grupare va purta denumirea de Arcelor Mittal şi va avea sediul în Luxemburg. Dorian Dumitrescu susţine că noua companie va avea o capitalizare de piaţă de 46 miliarde de dolari şi va fi lider de piaţă în NAFTA, Uniunea Europeană, Europa Centrală, Africa şi America de Sud.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite